Sony har nu bekräftat att den tidigare ryktade nedstängningen av de digitala butikerna för Playstation Portable, Playstation 3 och Playstation Vita är sann. Däremot kommer redan inköpta produkter fortsätta vara tillgängliga.

Tidigare ryktades det om att Sony planerar att stänga ner de digitala butikerna för de tre äldre konsolerna Playstation Portable (PSP), Playstation 3 och Playstation Vita. Nu har Sony via en supportsida bekräftat att detta mycket väl kommer att ske senare i år. Den 2 juli kommer butikerna för PSP och PS3 att stängas och den 27 augusti kommer butiken för PS Vita att följa i samma fotspår.

Detta innebär att efter dessa datum kommer det inte längre vara möjligt att digitalt införskaffa nya speltitlar eller nedladdningsbart innehåll till produkter man redan äger på konsolerna.

Det kommer dock vara möjligt för kunder som köpt en produkt tidigare och sedan avinstallerat den att ladda ner den igen. Detta gäller för både speltitlar och videoinnehåll som införskaffats via någon av de digitala butikerna. Användare kommer även att kunna lösa in Playstation Plus-checkar. Dessvärre kommer det inte vara möjligt att lösa in de pengar man har i sin PSN-plånbok efter dessa datum.

Enligt Sony har man valt att stänga ner dessa digitala butiker för att kunna lägga mer fokus och tillgångar på Playstation Store för konsolerna Playstation 4 och Playstation 5. Detta i hopp om att kunna förbättra användarupplevelsen på de två konsolernas digitala butiker.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid