AMD har gått och gjort något oortodoxt genom att lansera en beta-drivrutin som fokuserar på att öka grafikkortsprestandan vid grävning av kryptovalutor.

Inför lanseringen av AMD:s senaste grafikkortsarkitektur Vega så ryktades det om att grafikkorten skulle vara ena riktiga bestar när det kom till prestanda för utvinning av kryptovalutor. Något som sedan visat sig inte stämma, dock har AMD nu lanserat ett beta-drivrutin som fokuserar på att öka prestandan hos alla GCN-baserade grafikkort när det gäller blockchain-baserade belastningar, så som just ”mining” och grävning av kryptovalutor.

De grafikkort som påverkas är alla AMD:s produkten från purfärska Vega hela vägen tillbaka till 7900-serien.

Drivrutinen finns att hämta här och Legit Reviews har testat den med Claymores inbyggda testsvit och drivrutinen visar en prestandaskjuts på mellan 10 och 15 procent. Inte illa med tanke på att det är den enda drivrutinen som hittills varit fokuserad på att öka just denna typ av prestanda och den är fortfarande i beta.

Allt är dock inte guld och gröna skogar, att få tag i ett grafikkort från AMD har under de senaste månaderna varit något av en utmaning med slutsålda lager hos många återförsäljarna och begagnatpriserna som skjutit i höjden.

Det kan även ses som ett udda drag från AMD:s sida då Vega 64 och Vega 56 båda ligger på runt samma nivå som konkurrenterna Nvidias Geforce GTX 1070 och GTX 1080 när det gäller spelprestanda. Så det finns en chans att AMD stryker spelsugna, trogna kunder mothårs med en drivrutin som inte fokuserar på att ge deras nya grafikkort ett övertag när det gäller gaming.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JBMorkul Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
JB
Medlem
JB

En teori. Amd vill inte överge spelmarknaden, men iom att de nya korten presterar i paritet med sina konkurrenter, så inser de kanske att det möjligen kan gå lite trögt(?) att knipa marknadsandelar. De gör då en manöver för att fylla på (klirr) i kassan, för att tillföra resurser att använda i syfte att ta sig tillbaks till toppen inom spel och där vinna prestige. Som sagt, en teori. /jb

JB
Medlem
JB

Skulle kanske skrivit: ”…presterar i paritet (eller bara strax däröver) med sina konkurrenter”, men det beror ju lite på hur man läser ut (värderar) testerna. /jb

Morkul
Medlem
Morkul

Kul att se, dock långt ifrån de prestanda som det ryktades om från början.
Intressantast av allt skulle vara att se MH/W nu, det är trots allt det absolut viktigaste för den som minar. Det är utav den anledningen som GTX 1070 är en av de populäraste korten för miners just nu.

Kanske just 1070 ökade popularitet bland Ethereum miners som gör att AMD gör dessa optimeringar?