Radeon RX 480 bygger kring AMD:s nya energisnåla Polaris 10 GPU som tillverkad i 14nm inte alstrar särskilt mycket värme, något som avklädda bilder på RX 480 nu bekräftar.

Medan Radeon RX 480 svettas i NordicHardwares testlabb fortsätter läckorna kring AMD:s nya Polaris-grafikkort. Medan mediaembargot inte tillåter bilder på något mer än Radeon RX 480 med sin referenskylare intakt har det ny dykt upp detaljerade bilder av grafikkortet i ett mer naket tillstånd.

På kinesiska sajten PCOnline publiceras ny avklädda bilder som porträtterar ett Sapphire Radeon RX 480 av referensmodell. I bildserien får vi återigen en närmare titt på grafikkortets kretskort men kanske ändå mer intressant dess kylare.

Anmärkningsvärt liten kylfläns

AMD:s referenskylare är förhållandevis lång med sin radialfläkt som sticker ut efter kretskortet men under det svarta plasthöljet är det också ganska rymligt. AMD har nämligen satsat på en ganska enkel kylfläns som med en kopparbas och aluminiumflänsar är förvånansvärt beskedlig i sin storlek. Detta är onekligen ett tecken på att Polaris 10 och Radeon RX 480 inte kräver någon överdriven kylning för att hålla den energisnåla grafikkretsen kyld samt att AMD som väntat gör allt för att hålla nere produktionskostnaderna. Samtidigt öppnar det lite frågetecken kring ljudnivå och kylningsförmåga hos referensexemplaren av AMD:s grafikkort.

I en separat läcka visar den amerikanska butikskedjan Newegg upp ett Visiontek Radeon RX 480 som bekräftar standardfrekvensen om 1 266 megahertz boosfrekvens. I specifikationen nämns även 1 120 megahertz basfrekvens för första gången.

Lansering den 29:e juni

Lanseringen av Radeon RX 480 kommer att ske den 29:e juni och tills vi kan bjuda på en mer djupgående test kan ni njuta av vårt högupplösta bildgalleri på AMD:s nya grafikkort. Priserna väntas starta runt 2 500 kronor för 4 gigabyte modellen och sträcka sig till runt 3 000 kronor för referensmodeller med 8 gigabyte minne.

AMD Radeon RX 480 hittar in i NordicHardwares testlabb

Smart eller problematiskt
Tror du AMD:s referenskylare är tillräcklig för effektiv kylning av Radeon RX 480?

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid