AMD:s grafikkortsmodell Radeon RX 6700 XT har länge cirkulerat i rykten och läckor. Nu påstås den landa på butikshyllorna framåt den senare halvan av mars månad.

Nästa medlemmar ur AMD:s Radeon RX 6000-serie kallade RX 6700 XT och RX 6700 har gått från att cirkulera i rykten till att av flera partnertillverkare registreras hos EEC. Nu dyker den förstnämnda grafikkortsmodellen upp igen med vad som påstås vara dess lanseringsdatum.

Det är den franska teknikhemsidan Cowcotland som hävdar sig ha kommit över lanseringsdatumet som ska vara satt till den 18 mars. Lite mer än två veckor efter Nvidias planerade lansering av sitt grafikkort för mellansegmentet kallar Geforce RTX 3060.

Sett till specifikationer har AMD i dagsläget inte bekräftat något. Det spekuleras dock i att RX 6700 XT kommer byggt runt en grafikprocessor i form av Navi 22 XT. Denna sägs erbjuda 40 beräkningsenheter för totalt 2 560 streamprocessorer. Minnesmängden förväntas landa på 12 gigabyte och minnesbussen på 192-bitar. Skulle AMD använda 16 Gbps-minne skulle minnesbandbredden således landa på 384 GB/s.

I sedvanlig ordning rekommenderas en nypa salt tillsammans med obekräftad information. Exakt när AMD:s nästa grafikkortsmodeller lanseras och vad för specifikationer dessa bjuder på är fortsatt inte bekräftat.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid