Deus Ex: Mankind Divided har nu fått sin uppdatering som lägger till DirectX 12. För användare med grafikkort från AMD så är detta bra nyheter. För dem med Nvidia så verkar det som att man vill hålla sig till DX11.

Ända sedan AMD visade upp tester ifrån spelet Ashes of the Singularity inför lanseringen av Polaris-arkitekturen och RX 480 så har det debatterats om huruvida AMD kommer att ha ett övertag i titlar som nyttjar DirectX 12. Nu har det nyligen lanserade spelet Deus Ex: Mankind Divided fått sin patch som lägger till stöd för DX12 och Guru3D har testat skillnaden mellan Nvidia och AMD med en rad olika grafikkort. Och som spekulerat tidigare så verkar AMD ha överhanden.

Som vi kan se från Guru3D:s bilder så AMD:s nya mellanklassvärsting RX 480 en redig prestandaskjuts när man går över till DirectX 12. I 1 440p upplösning så sticker det förbi både GTX 980 och GTX 1060 med cirka 10 bildrutor per sekund, vilket visar att AMD inte hade helt fel när man sa att RX 480 skulle vara likvärdigt eller bättre än ett av Nvidias favoritkort från den förra generationen, GTX 980.

Det är inte bara Guru3D som rapporterar om dålig kompatibilitet från Nvidias sida med den nya Deus Ex-patchen. DSOGaming skriver även dom att Nvidia användare inte har något att vinna på att köra Deus Ex: Manking Divided i DX12-läge.

Huruvida Nvidia kan förbättra sin DX12 prestanda genom mjukvaruuppdateringar återstår att se. Men just nu så har AMD något att skryta om då dom hävdat länge nu att DirectX 12 är deras territorium.

Svenska Grafikkortsguiden – Sveriges största löpande test av grafikkort

Lägsta pris på Prisjakt.nu

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
Johan Fredriksson

Good job AMD *Klappar händerna*