Asus ROG Zephyrus G14 – stilren design och purfärska Ryzen 4000

AMD:s Zen 2-arkitektur har nu landat i bärbart format

0

AMD körde med dunder och brak på CES 2020 med nya processorer för bärbara datorer och Asus är snabba med att via ROG Zephyrus G14 som kommer utrustad med just denna nya Ryzen-serie samt en design vi inte är vara vid från ROG-linjen.

Gamingprodukter har bytt skepnad genom åren. Förr handlade det mycket om att stå ut med extravaganta former, för att nu på senare tid gå mot en mer avskalad och minimalistisk look. Asus hakar på tåget med Asus ROG Zephyrus G14 och släpper en gaminglaptop som gör sig unik, trots ett formspråk som håller en låg profil.

Inte bara ny design, även ny hårdvara

Den stora nyheten med Zephyrus G14 är inte hur stilren den är i jämförelse med föregående Asus ROG-laptops, det är vad som finns under huven. G14 släpps med AMDs nya Zen 2-baserade Ryzen 4000-serien för bärbara datorer. Asus är även under de kommande månaderna exklusiv tillverkare med tillgång till den effektivare kretsen Ryzen 4800HS.

AMD Ryzen 4800H har en TDP på 45w, medan den snålare 4800HS har 35w TDP. Asus-representanter menar på att prestandaskillnaden är minimal mellan de två varianterna, trots TDP-skillnaden.

De 4000-kretsarna som kommer att finnas tillgängliga i G14 är upp till 4800HS och trots godbitar från AMD på processorsidan så släpps G14 inte med AMD-grafikkort. Användare får nöja sig med Nvidia-kort upp till RTX 2060. När det kommer till minnen så stöds DDR4 upp till 3200Mhz.

Asus passar även på att piffa upp utseendet med LED-kartor över displayens baksida– det är trots allt en ROG-produkt.

Asus ROG Zephyrus G14 kommer senare under våren och kommer att kosta mellan 15 000 till 25 000 svenska kronor beroende på konfiguration.

Presenteras i samarbete med:

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid