Ännu en gång listas RTX 3080 med 20 gigabyte videominne av en partnertillverkare till Nvidia och denna gång har vi även fått RTX 3060 bekräftad och vilken modell i föregående generation enheten matchar prestandan hos.

Ännu en gång dyker Nvidias grafikkort Geforce RTX 3080 utrustat med 20 gigabyte videominne upp. Grafikkortet är fortfarande inte officiellt avtäckt men har tidigare cirkulerat i rykten och även listats av partnertillverkaren Gigabyte på företagets hemsida. Nu har enheten listats av tillverkaren Galax tillsammans med RTX 3060 som även den inte har bekräftats officiellt.

En bild som sägs komma från ett möte mellan Galax och distributörer i Kina har nu börjat cirkulera online. Bilden listar de redan lanserade Ampere-baserade grafikkorten tillsammans med tre enheter som tidigare inte har avtäckts.

Annons

Det rör sig om RTX 3080 med 20 gigabyte videominne och RTX 3060 som enligt Galax ska lägga sig på samma prestandanivå som Turing-baserade RTX 2080. En tredje enhet som helt enkelt listas som ”PG142 SKU 0” går även att se på bilden.

Exakt vad denna okända enhet är för något är inte helt säkert, spekulationer menar dock att det kan komma att vara RTX 3070 Ti/Super. Detta kan komma att vara den upplaga av RTX 3070 utrustad med 16 gigabyte videominne tillverkaren Gigabyte tidigare listade på sin hemsida. Denna enhet ska enligt ovanstående bild ligga på samma prestandanivå som RTX 2080 Ti och Titan RTX. I vilken typ av belastning det rör sig om listas dock inte.

I sedvanlig ordning rekommenderas en nypa salt till all obekräftad information. Det återstår helt att se om Nvidia faktiskt kommer att lansera dessa tidigare okända grafikkort. I dagsläget har inga potentiella lanseringsfönster eller dylikt ens läckt ut. Således är detta i dagsläget fortfarande bara rykten.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid