Många rykten cirkulerar kring Nvidias kommande grafikkortsarkitekturer, nu ryktas grafikkortsarkitekturen Ampere att lanseras nästa månad i form av Geforce GTX 2080 och GTX 2070.

Nya rykten pekar mot att Nvidia planerar att lansera nästa generations GTX-grafikkort i form av GTX 2080 och GTX 2070 baserade på grafikkortsarkitekturen Ampere under årets GTC-mässa som går av stapeln nästa månad.

Ampere är ett namn som tidigare har dykt upp i rykten kring Nvidias kommande produkter, dock är kodnamnet ännu inte officiellt bekräftat av Nvidia själva. Namnet ska enligt rykten vara det som kommande grafikkort för konsumenter kommer att bära, vilket tyder på att Nvidia kan komma att hålla arkitekturen Volta exklusivt till grafikkort menade för AI och maskinlärning. Det finns inte heller någon konkret information om Ampere är en helt ny arkitektur, eller om det är en modifierad version av Volta.

Ampere för konsumenter & gaming, Turing för AI och maskinlärning

En annan grafikkortsarkitektur som cirkulerat i rykten är en som går under namnet ”Turing”. Först såg detta ut att vara namnet på arkitekturen som ligger till grund för nästa generations GTX-grafikkort, men nu har då ryktena återgått till att peka ut Ampere som nästa gaming-arkitektur.

Två nyckelfaktorer hos Ampere sägs vara 12 nanometers tillverkningsteknik från TSMC tillsammans med Samsungs nya 16 Gbp/s GDDR6-minne. De första korten förväntas då avtäckas nästa månad och först ut kommer ersättare till GTX 1080 och GTX 1070 att lanseras. Dessa kan komma att gå under namnet GTX 2080 och GTX 2070, eller GTX 1180 och GTX 1170, om Nvidia väljer att hoppa direkt till GTX 20-serien eller GTX 11-serien när det gäller modellnamnen återstår att se. Även vilken nivå av prestandaökning vi kan komma att se från den nuvarande arkitekturen Pascal till ryktade Ampere går endast att spekulera i just nu.

Med lite tur så är dessa nya grafikkort endast en månad bort, GTC 2018 hålls mellan den 26 och 29 mars, och om de nya ryktena stämmer så är det då Ampere som gäller för konsumenter och Turing som kommer att hitta sin väg till forskare och datacenter. Dock är Voltas framtid vid skrivande stund oklar.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid