Databasen för det interna testverktyget i spelet Ashes of the Singularity har nu listat en tidigare okänd APU-enhet från AMD vid namn Ryzen 7 4700G med åtta kärnor, 16 trådar och sju nanometers Vega-grafikkrets.

Nästa generations APU-enheter från AMD för stationära datorer har nu skymtats på horisonten. En enhet vid namn Ryzen 7 4700G har nu dykt upp i databasen för Ashes of the Singularitys interna prestandatest.

Processorenheten listas med åtta kärnor och 16 trådar. I testet har den parats ihop med 16 gigabyte internminne och ett grafikkort i form av Radeon RX 5700 XT. Däremot listas enheten även komma utrustad med en integrerad grafikkrets. Enligt Twitter-kontot Rogame som först delade inlägget från AotS databas kommer den integrerade grafikkretsen förmodligen med åtta beräkningsenheter precis som Ryzen 9 4900HS. Klockfrekvensen för grafikkretsen spekuleras ligga på omkring 1 750 megahertz (MHz).

Utöver de sparsmakade detaljer som AotS listar samt de spekulationer som cirkulerar har vi tyvärr inte sett mycket annan information angående dessa kommande APU-enheter. Vi ser däremot att Zen 2-arkitekturen gett AMD möjligheten att trycka in åtta processorkärnor även i sina APU-enheter tack vare sju nanometers tillverkningsteknik.

De Zen 2-baserade APU-enheter som idag finns att finna i bärbara datorer bär ett TDP-värde på upp till 45 watt (W). För dessa enheter menade för stationära datorer kan dock AMD välja att skruva upp klockfrekvenserna och TDP-taket ytterligare för att pressa ur med prestanda ur enheterna. Detta är dock något som helt enkelt återstår att se. I skrivande stund har AMD inte avtäckt Ryzen 7 4700G eller några potentiella syskon till denna APU-enhet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid