Användare av Samsung 980 Pro-enheter uppmanas nu till att uppdatera sin lagringsenheter så fort som möjligt. Detta då ett problem som kan göra enheterna i princip oanvändbara upptäckts hos äldre mjukvaruupplagor.

Äldre upplagor av Samsungs 980 Pro-seriens firmware har bekräftats komma med en bugg som kan resultera i att lagringsenheterna blir oanvändbara. Datorbyggaren Puget Systems upptäckte problemet och har tillsammans med Samsung kommit fram till att vissa äldre upplagor av enheternas mjukvara kommer med denna bugg. Således uppmanar man nu till att alla med en 980 Pro-enhet uppdaterar mjukvaran så snart som möjligt.

Puget Systems har genom sina tester kommit fram till att det verkar vara enheter med två terabyte lagringskapacitet som drabbas mest. Huruvida andra 980 Pro-varianter är i farozonen nämner de dock inte. Buggen resulterar i att lagringsenheter blir låsta till ”Read Only”-läge. Något som resulterar i en oanvändbar enhet och om operativsystemet är installerat på en enhet som drabbas kommer det inte ens gå att starta datorn.

Annons

För att uppdatera Samsung 980 Pro-enheter laddar man ned Samsung Magician-mjukvaran från Samsungs hemsida. Sedan är det bara att packa upp och installera programmet, starta det och hitta uppdateringsfliken under mjukvaruavdelningen och ladda ner den senaste mjukvaran för enheterna.

Samsung har bekräftat att det enhetsdödande problemet finns hos firmware-versionen 3B2QGXA7 och man rekommenderar att alla uppdaterar sina 980 Pro-modeller till den senaste versionen. Enligt Puget Systems ska deras interna tester inte ha hittat några problem med mjukvaruversionerna 4B2QGXA7 och 5B2QGXA7.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid