Samsung sägs fortsätta sina äventyr inom super-ultrabreda bildskärmar med en 49 tum stor skärm med upplösningen på 5 120 x 1 440 pixlar och en uppdateringsfrekvens på 120 Hertz.

Samsung slog ett par rekord när det gäller att få folk att tappa hakan när tillverkaren avtäckte sin 49 tum stora super-ultrabreda bildskärm C49HG90. Nu hävdar TFTCentral att ännu en skärm i samma format vara på väg, men med en högre upplösning och något lägre uppdateringsfrekvens.

Den kommande skärmen bygger vidare på den existerande C49HG90 som har en upplösning på 3 840 x 1 080 pixlar och en 144 Hertz (Hz) uppdateringsfrekvens. Upplösningen på den existerande skärmen kallas DFHD (Dual full HD), vilket kan liknas med två stycken 1 080p-skärmar i samma ram.

Den kommande skärmen sägs däremot ta ett ordentligt kliv uppåt i upplösning och får motsvarande två 1 440p-skärmar i samma paket. Det vill säga en upplösning på 5 120 x 1 440 pixlar. Däremot kommer uppdateringsfrekvensen ha sänkts aningen ner till 120 Hz.

Bortsett från upplösning och uppdateringsfrekvens hävdas den kommande skärmen vara mer eller mindre exakt som sin föregångare. Kurvaturen ligger fortfarande på 1 800R, samma design med minimalt synliga kanter och panelen är av VA-typ.

Något exakt lanseringsdatum för den nya skärmen nämns inte. Produktionen sägs däremot starta under september månad. Även prislappen är i skrivande stund okänd.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

4
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
fredrikMorkulXelf Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Xelf
Medlem
Xelf

Coolt. Den skulle man ha.

Xelf
Medlem
Xelf

Spel som jag tror kommer stödja denna upplösning. World of warcraft. Destiny 2. Guild wars 2. Doom. Diablo 3. Samt en massa shooters + bilspel/racingspel. Flygsim/dogfighter spel. I princip hälften av spelen som klarar 21:9 native. Fixar nog 32:9….

Morkul
Medlem
Morkul

Klarar av 32:9 ja men det ser fan inte bra ut. Min gamla spelrigg har fortfarande två 2560*1440, totalt 5 120 * 1 440 och det fungerar riktigt uselt i de flesta spel. Inte nog med att 1440p upplösningen i sig inte är speciellt bra då den inte skalar med 1080p och de flesta spel använder skalning för att lösa udda upplösningar.

Skulle definitivt rekommendera att skaffa en 4k skärm istället. Det har jag på min nya dator och aldrig haft några problem och dessutom for du betydligt bättre PPI vilket höjer spelupplevelsen ordentligt.

fredrik
Gäst
fredrik

Någon uppdatering kring release datum på denna skärm ?