Samsung gav under måndagen sin officiella förklaring till företagets brinnande Note 7-telefoner. Anledningen sägs vara dålig passform på batterierna.

Samsung levererade under förra hösten årtioendets smartphoneskandal. Företagets flaggskepp Note 7 blev helt återkallad från marknaden efter ett försök till nylansering efter rapporter om brinnande och exploderande telefoner. Samsung lyckades dock inte lösa problemet och fick dra tillbaka alla telefoner från marknaden.

Två olika batterier – två olika fel

I månader har det spekulerats i exakt vad som var fel i Samsungs konstruktion av Galaxy Note 7. Att det på något sätt varit relaterat till batteriet har varit mer eller mindre utom tvivel. Nu bekräftar Samsung för första gången vad som orsakade bränderna i sin telefon och det var inte bara ett utan två batterifel.

Ursprungsversionen av telefonen kom med ett batteri som kort och gott hade dålig passform. Vilket i flera fall resulterade i kortslutning och brand. Samsung återkallade telefonen med originalbatteriet och ersatta detta med ett nytt batteri. Efter återintroduceringen av Note 7 visade sig det samtidigt att det andra batteriet hade en tillverkningsdefekt som också visade sig ge kortslutningar och skapa nya bränder.

Byggde dedikerat testlabb för Note 7

Samsung säger sig byggt ett dedikerat testlabb för att undersöka problematiken med Galaxy Note 7. Där uteslöt man allt från problem med trådlös laddning till problem med dess USB Type-C anslutning. I slutändan kom man alltså till slutsatsen att det var Samsungs batteri-leverantörer som låg bakom problemen.

Samsungs undersökningar av batteriproblemen i Note 7 ska varit omfattande

För att minimera risken att liknande situationer uppstår igen säger sig Samsung lagt in nya rutiner. bland annat ska företaget infört ett åtta-stegsprogram för att testa batteriet i sina telefoner. Där ett eget team hos företaget genomför de mest kritiska testmomenten.

Samsung återkallade 2,5 miljoner exemplar av Galaxy Note 7 och drog helt tillbaka modellen från marknaden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid