AMD spekuleras lansera en ny grafikkortsmodell ur mellansegmentet kallad RX 590 inom kort och nu har bilder på tillverkaren Sapphires ”Special Edition” av grafikkortsmodellen dykt upp.

AMD spekuleras rusta för ännu en batalj i mellansegmentet. Denna gång med grafikkortsmodellen RX 590 som baseras på grafikprocessorn ”Polaris 30”. Lanseringsdatumet har ryktats vara satt till den 15 november.

Specifikationsmässigt förväntas inte RX 590 skilja sig speciellt mycket från sin föregångare RX 580. Det tros fortfarande vara 8 gigabyte (GB) GDDR5-minne med en 256-bit minnesbuss och 2 304 stream-processorer.

Annons

Den faktiska skillnaden mellan den ryktade grafikprocessorn och dess befintliga syskon sägs bli att Polaris 30 baseras på 12 nanometers (nm) tillverkningsprocess. Medans Polaris 20 som utgör grunden i RX 580 tillverkas på 14 nm. Detta kan leda till att AMD lyckas nå högre klockfrekvenser och således högre prestanda med RX 590. Tidigare när en RX 590-modell hittades i 3DMarks Databas låg den testade modellen 205 megahertz (MHz) över klockfrekvensen hos ett RX 580 i referensutförande.

Hemsidan Videocardz har nu delat med sig av bilder på vad som ser ut att vara produktbilder för Radeon RX 590 Nitro+ Special Edition från tillverkaren Sapphire.

Utifrån dessa bilder kan vi se hur Sapphire inte ser ut att ha gjort några drastiska ändringar i designen för sin kylarlösning mellan föregående Polaris-baserade grafikkort och RX 590. Det är fortfarande två fläktar som blåser luft genom en redig uppsättning kylflänsar. Har Sapphire valt att använda sig av exakt samma kylare som tidigare kommer båda fläktarna med en storlek på 95 millimeter (mm) i diameter.

Annons

Då detta är Sapphires specialutgåva av grafikkortsmodellen finns det även en chans att tillverkaren lanseras andra modeller med samma kylare men med ett mer diskret färgschema. Samma visa som hos tidigare Polaris-modeller från Sapphire. fake id texas

Huruvida vi faktiskt får se RX 590 och Polaris 30 landa på butikshyllorna nästa vecka återstår att se. Även grafikkortsmodellens fullständiga specifikationer och faktiska prestandaskillnad jämför med RX 580 är i dagsläget oklara.

Tidigare rykten pekar mot att RX 590 kan komma att få en prislapp på omkring 3 000 svenska kronor. Dock är även det något som i skrivande stund inte har bekräftats.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
4 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
OdenBengt-Arne JohanssonJBMorkulZipparn Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Zipparn
Medlem
Zipparn

Snyggt!

Morkul
Medlem
Morkul

När jag såg bilden trodde jag först att det var Intel som hade släppt en GPU.

JB
Medlem
JB

Färgkriget är över;)

Bengt-Arne Johansson
Medlem
Bengt-Arne Johansson

Thomshardware : Sapphire Radeon RX 590 Nitro+ Special Edition Hits Newegg Canada
https://www.tomshardware.com/news/sapphire-radeon-rx-590-nitro-special-edition-specs,38051.html

Pris CAD $499 (US $370)

Oden
Gäst
Oden

Jag tycker det är snyggt och gillar färgen.
Det är väl lika bra att släppa blå grafikkort nu så Intel inte kan hävda att färgen är deras på grafikkort.