Att återuppliva gamla spelkonsoler i miniformat har visat sig vara ett lukrativt drag och nu hakar Sega på trenden och avtäcker Mega Drive Mini.

Minikonsoler är det nya svarta. Tillverkare som Nintendo och Atari har lanserat miniversioner av några av sina klassiska konsoler. Även en miniversion av klassiska Commodore 64 har lanserats.

Sega har nu valt att följa med i trenden och lagom tills det är dags för spelkonsolen Sega Mega Drive att fira 30 år har Sega avtäckt en miniversion av den klassiska konsolen.

Sega har inte avslöjat mycket mer information om konsolen än att den är på väg. Vad för hårdvara som döljer sig innanför skalet eller vilka (om några) spel kommer förinstallerade är fortfarande oklart.

Sega Mega Drive Mini kommer att ha en fysisk storlek som motsvarar ungefär en fjärdedel av originalkonsolens. Än så länge har inget specifikt lanseringsdatum spikats, utan det lanseringsfönster som Sega har satt än så länge är bara ”2018”.

Hemsidan CNet säger sig ha grävt fram information som tyder på att det är företaget AtGames som står för utvecklingen av Segas minikonsol. AtGames var även ansvariga för utvecklingen av konsolen ”Sega Genesis Flashback” som möttes av blandad kritik.

Hur Segas minikonsol lyckas stå sig mot konkurrensen som Nintendos egna miniversioner av sina konsoler återstår att se. Nintendo som har lanserat både NES och SNES i miniformat har till och med haft problem med att möta efterfrågan på de två konsolerna. Sega kan stå en likadan framgångssaga till mötes, men det är något som vi kommer att få svar på med tiden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid