Game lyckades inte väcka den negativa trenden och lämnade under måndagen in en begäran om konkurs, samtidigt som spelbutikskjedjan startar en utförsäljning på hela sitt sortiment med 50 procents rabatt. Jätterean gäller alla företagets 32 butiker runt om i landet som kommer att stå öppna tills slutet av juni månad.

Digitaliseringen av spelmarknaden har slagit hårt åt konventionella spelbutiker och nordiska kedjan Game är inget undantag. Efter löpande förluster tog beslutet om en företagsrekonstruktion den 25 maj tidigare i år. En rekonstruktion som aldrig blev av och som nu istället mynnar ut i konkurs för det svenska bolaget Game Stores Group Sweden AB. Ett inte helt oväntat men ändå tråkigt besked för både moderbolaget Nordic Games Group AB samt konsumenter som uppskattar fysiska spelbutiker.

– Vi hade förhandlingar med olika köpare, framför allt en intresserad part. Men de förhandlingarna kom inte i mål som planerat under förra veckan. Då har vi som ägare och rekonstruktör ett ansvar att skydda verksamheten och då fanns inga andra alternativ än konkurs, säger Lars Wingefors, ägare av Nordic Games Group AB, till VF.se.

wb_konkurs

Totalt är det 170-180 anställda i företagets 32 butiker som kommer att varslas under den kommande månaden. Butikerna kommer hålla öppet tills slutet av juni månad där man redan under tisdagen påbörjade en total utförsäljning av sortimentet med 50 procents rabatt.

Orsaken till konkursen och Game-kedjans dåliga resultat tros till stor del bero på ändrade köpbeteende hos spelare. Hård priskonkurrens och smidiga onlinebutiker för spelare har slagit hårt åt de fysiska spelbutikerna som fortsätter att minska i antal. Mer information om Games konkurs och dess påverkan för konsumenter går att hitta i företagets officiella pressmeddelande.

Källa: Game

5
Leave a Reply

Please Login to comment
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Djinn1982Skuggan777pege63Oldvikingschooljohan svensgård Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
johan svensgård
Gäst
johan svensgård

ojoj, 50% på allt. då hamnar det på samma pris som online-butikerna med andra ord :-*

Robin Larsson
Medlem
Robin Larsson

Tänkte att det var bra timing att köpa gamecard till WoW som jag inte kört på 3 år. Nix, ordinarie pris var det där. Och hade ingen aning heller om att priset höjts från 250kr till 280kr :S

pege63
Gäst
pege63

Inga garantier gäller som att köpa grisen i säcken.

Skuggan777
Gäst
Skuggan777

50% är för lite med tanke på att man inte får någon garanti, Games inköpspris borde råda då man bara vill få igen pengarna för sakerna man köpt in.
Och vad händer med alla människor som köpt på sig extra garanti på sina spel där utbyte av skiva sker om den blir för repig för att spelas?

Man bör iofs alltid avböja extragarantier och försäkringar hos butiker, för ingenting gäller den dagen butiken eller kedjan går i konkurs.

Djinn
Medlem
Djinn

Inte konstigt att de går i konkurs, skulle köpa en 1 år gammal spel hos de kostade det 699 så halva 350kr, online/butik hos flertal kostade runt 330kr, helt löjligt alltså billigare att köpa hos andra även med deras 50 procent rabatt.