En rapport som publicerades tidigare under veckan hävdar att priserna för SSD-enheter kommer att fortsätta sjunka även under år 2019 då allt fler tillverkare av NAND-minnen ökar produktionstakten.

Priserna för SSD-enheter har under den senaste tiden sjunkit i en stadig takt. Enligt en rapport publiceras av den taiwanesiska branschtidningen DigiTimes ska priserna fortsätta sjunka även under nästa år.

Detta ska enligt DigiTimes industrikällor bero på att allt fler NAND-tillverkande fabriker kommer att komma igång eller utöka sin kapacitet under 2019. Detta följs i sin tur av större tillgång och att minnestillverkare måste sänka priserna för sina komponenter för att hålla sig konkurrenskraftiga.

Under 2019 års första halva förväntats 96-lager 3D NAND-minne introduceras. I samband kommer kinesiska minnestillverkaren Yangtze Memory Technology starta produktion av dessa kretsar med en förväntad mängd på 150 000 kretsar per månad. Något som förväntas bidra en hel del till en marknad som översvämmas av minneskretsar.

Medans tillverkningen av lagringsminne förväntas öka kraftigt under den kommande tiden ser det dock inte lika ljust ut för DRAM. Enligt Simon Chen ska världens tre största tillverkare av DRAM, Samsung, SK Hynix och Micron, endast öka sina tillverkningskapaciteter marginellt under 2019. Något som förväntas resultera i att priser för internminnen håller sig på någorlunda samma nivå som i dagsläget. Detta trots en förväntad ökad efterfrågan på internminnen från datacenter, konsumenter, IoT-enheter och dylikt.

Värt att ha i åtanke är att detta endast är spekulationer. Exakt hur prisutvecklingen kommer att bli under det kommande året återstår att se. Däremot är det troligtvis många som skulle välkomna en minska prislapp hos både SSD-enheter och internminnen.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Jonatanse Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem
animahon3000

märks, knappt att SSD’s blir billigare känns lika dyra hela tiden, men det kan ju delvis vara pga återförsäljarna

jonatanset
Medlem
jonatanset

Ssd är billiga nu. Finns 480GB för 699kr och 128GB för 350kr kolla prisjakt. Visst budget enheter men det får man ju alltid om man letar efter billiga produkter. De räcker nog för de allra flestas behov när det kommer till prestanda.