Valve har gått i Nintendos fotspår och uppdaterat sin flaggskeppsprodukt omkring mittenstrecket av dess livstid och presenterar nu Steam Deck OLED. Föga förvånande är det en ny skärmteknik som är paradnumret men även en rad andra uppgraderingar.

Valve kommer troligen inte lansera en faktisk uppföljare till Steam Deck inom kort. Enligt en av Valves hårdvaruingenjörer ska tekniken helt inte vara tillgänglig för det ännu. Istället för en uppföljare med ännu mer prestanda inom samma nivå av strömkonsumtion får potentiella kunder istället en uppdaterat variant av Valves bärbara speldator. Nu med OLED-skärm och uppgraderingar till internminnet och batteritiden.

Den nya skärmen mäter in på 7,4 tum, har en upplösning på 1 280 x 800 pixlar samt en uppdateringsfrekvens på 90 Hz. Den ska även erbjuda en maximal ljusstyrka på 1 000 nits och en polling rate på 180 Hz för skärmens touchfunktion. Andra uppdateringar till hårdvaran inkluderar internminnet som nu klockar in på 6 400 MT/s samt att APU-enheten som driver Steam Deck OLED nu byggs på sex nanometers tillverkningsteknik.

Steget över till en nyare tillverkningsteknik ska enligt Valve resultera i en mer effektiv APU-enhet. Grafikkretsen ska nu kunna köras vid 1,6 GHz konstant. Batteriet blir även aningen större och mäter in på 50 Wh istället för 40 Wh som originalet erbjuder. Detta tillsammans med en ny mjukvaruuppdatering ska erbjuda bättre batteritid. Den nya mjukvaran kommer även skickas ut till användare av den första upplagan av Steam Deck. Enligt Valve ska batteritiden hos OLED-varianten vara mellan 30 och 50 procent längre än originalmodellen.

Andra nyheter i Steam Deck OLED inkluderar stöd för Bluetooth 5.3 och Wi-Fi 6E. OLED-varianten kommer finnas tillgänglig med antingen 512 GB eller 1 TB lagringskapacitet. Prislappen landar på 549 dollarför 512 GB och 649 dollar för 1 TB-varianten. De nya varianterna kommer att finnas tillgängliga att förbokas från och med 16 november.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid