Med en bas av flygplansaluminum och marknadens bästa IR-LED-sensor lanserade Corsair nyligen M65 Pro RGB. En FPS-inriktad gamingmus som ska klå marknadens toppmodeller.

Det är dags för ännu en uppdatering av Sveriges största musjämförelse som nu är uppe i hela 50 testade möss och ett över ett dussin musmattor. Denna gång är det Corsairs FPS-mus som fått gno på testbänken. För de som vill lära sig mer om möss, vad man ska tänka på som konsument och vilka modeller som är mest intressanta idag ska ni ta er vidare till Svenska musguiden där nu även dessa möss finns representerade. Här nedan följer en summering av vårt tillskott i guiden.

Komponent- och chassitillverkaren Corsair har sedan tidigare en del gamingmöss i portföljen men inte någon modell som riktigt slagit igenom. Nu tar Corsair krafttag i FPS-segmentet på marknaden med nya råttan M65 Pro RGB som bland annat bjuder på anpassningsbar vikt och en eftertraktad sensor. Vi har satt M65 Pro på prov för att se ifall den kan utmana populära motsvarigheter så som Razer Deathadder och Steelseries Rival.

Corsair M65 Pro RGB
Anslutning Flätad USB-kabel – 1,8 m
Antal knappar 8
Sensor PMW336x
DPI Upp till 12 000 DPI
Polling rate Upp till 1 000 Hz
Rekommenderad handstorlek M/L
Dimensioner (L x B x H) 118 x 72 x 39 mm
Vikt 115 – 135,5 g
Mjukvara Corsair Utility Engine
Lägstapris på Prisjakt.nu Product price

Form och design

Corsair M65 PRO RGB är en FPS-inriktad gamingmus med kort och hög design vilket gör att den lämpar sig bäst för högerhänta användare med handstorlek medium till large som föredrar klo- eller fingrepp. Det är fullt möjligt att handflategreppa denna råtta fast den saknar stöd för ring- och lillfinger vilket inte gör det till en behaglig upplevelse. M65 Pro är konstruerad på en aluminiumram vilket ger den en stabilkänsla och alla greppytor är tillverkare i mattlackad plast för ökat grepp.

corsair_m65pro_2Tittar vi på den vänstra sidan så ser vi en utsvängd panel som ger stöd för tummen samt två slimmade tumknappar och en sniperknapp som fördefinerat sänker DPI-inställningen när den trycks in så att det ska bli enklare att sikta med snipergevär i spel som har en mer verklighetstrogen fysik.

Vidare till ovansidan så hittar vi givetvis vänster- och högerklick som görs sällskap av DPI-knappar för justering både upp och ner samt ett gummerat scrollhjul som tillsammans med logotypen har en bakgrundsbelysning med stöd för full RGB.

corsair_m65pro_6Den högra sidan erbjuder inga som helst funktioner så låt oss ta en närmare titt på botten. Vi vänder på M65 Pro och ser att den har tre skruvar som håller i de anpassningsbara vikterna. Skruvarna och vikterna ger oss totalt 20,5 gram i anpassningbar vikt. Bortsett från viktanpassningsskruvarna så ser vi att M65 har fem rejält tilltagna PTFE-glidytor som ger ett riktigt bra glid på alla ytor. Sensorn har placerats i centrum av undersidan och vi kan även se att den flätade USB-kabeln som är relativt enkel att forma ansluter till musens vänstra sida av fronten.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid