Corsair är tillbaka med en uppdaterad version av MMO-musen Scimitar. Nya Scimitar Pro RGB bjuder på en ny sensor samt en ny efterlängtad mjukvara.

Den här artikeln är en del av Svenska Musguiden, Sveriges största test av datormöss. Där hittar du alltid våra aktuella rekommendationer, länkar till alla våra mustester och andra relaterade artiklar.
MusCorsair Scimitar PRO RGB
AnslutningFlätad USB-kabel - 1,8 m
Antal knappar17 st
SensorPixart PMW 3367
DPI/CPIUpp till 16 000 DPI
Polling rateUpp till 1 000 Hz
Rekommenderad handstorlekS/M (L)
Mått119 x 77 x 42 mm
Vikt147 g
Drivrutiner/mjukvaraCorsair Utility Engine (CUE)
Lägsta pris på Prisjakt.se

Form och design

Corsair Scimitar Pro är designmässigt densamma som sitt äldre syskon Scimitar och bjuder likt sin föregångare på en klassisk MMO-design som i sin formgivning påminner mycket om Razer Naga. Materialet är en blandning av lättmetall, plast och gummi för att ett förbättrat grepp. Storleksmässigt så lämpar sig Scimitar väl för användare med handstorlek large vid finger- eller klogrepp och handstorlek medium till small med samtliga musgrepp, det vill säga även handflategrepp inkluderat.

Totalt har Scimitar sjutton knappar varav tolv av dem är dedikerade tumknappar, och det är här som Scimitar har sin specialitet. Samtliga tumknappar sitter i ett block och kan justeras i position, det vill säga framåt och bakåt för att passa olika spelares händer och spelstilar. Men med Scimitar så kan vi ställa in exakt vart vi vill att tumknappsatsen ska vara placerad.

Varje enskild tumknapp är bakgrundsbelyst och strax framför tumknapparna finns en större diod som ger ett sken över hela knappsatsen.

Tittar vi på ovansidan så hittar så har Scimitar sedvanliga vänster- och högerklick, bakgrundsbelyst logotyp, ett gummerat bakgrundsbelyst scrollhjul samt två DPI-knappar för att justera upplösningen direkt på musen. Den högra sidan har en knottrig urholkning med gummiyta för att ge stöd och grepp för ring- och lillfinger.

Lägger vi Scimitar på rygg så ser vi att den har fyra tunna musfötter i teflon som placerats i så gott som varje hörn av musen, med sensorn placerad i centrum. Strax bredvid sensorn så hittar vi låsskruven för att justera tumknappsatsens position samt den flätade USB-kabeln som ansluter i fronten till vänster om scrollhjulet.

2
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Johan Pettersson Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Medlem

Jag önskar att den här musen hade haft vickbart mushjul, då hade den kunnat vara ett värdigt alternativ till min nuvarande Logitech G700s. Denna är fortfarande relativt ny – en av de sista Inet hade i lager – men den går hädan någon dag, och vad ska jag köpa då?! Razers MMO-mus har deras stolliga spyware-mjukvara, så den kan jag ju inte köpa.