Vi har testat Logitech Pro Gaming Mouse, med låg vikt, grym sensor och taktila knappar. Upp till bevis i Sveriges största test av datormöss!

Den här artikeln är en del av Svenska Musguiden, din hub för musrelaterade tester och nyheter på Nordichardware. Där hittar du alltid våra nuvarande produktrekommendationer, marknadsanalyser och allt annat som har med datormöss och musmattor att göra.


Logitech Pro Gaming Mouse
Anslutning Flätad USB-kabel – ca 2 m
Antal knappar 6
Sensor PMW3366
DPI 200 till 12 000 DPI
Polling rate Upp till 1 000 Hz
Rekommenderad handstorlek S/M (L)
Dimensioner (L x B x H) 116 x 62 x 38 mm
Vikt 83 gram (endast mus)
Mjukvara Logitech Gaming Software
Lägstapris på Prisjakt.nu Product price

Form och design

Logitech Pro Gaming Mouse är en liten gamingmus med fokus på låg vikt. Utformningen är symmetrisk och passar både höger- och vänsterhänta spelare men har tumknappar anpassade för högerhänta användare. I och med den lilla storleken så lämpar sig musen bäst för dig med handstorlek small till medium om du greppar med handflatan, eller samtliga handstorlekar om du finger- eller klogreppar din mus.

logitech_pro_gaming_mouse_2

Musen har en mattsvart ytbehandling men saknar zoner med extra grepp av gummi eller annan textur. Totalt har Logitechs senaste gamingråtta sex knappar varav två återfinns på musens vänstra sida i form av tumknappar.

Kikar vi på ovansidan av Pro Gaming Mouse så hittar vi givetvis knappar för höger- samt vänsterklick som också gör sällskap med ett scrollhjul av gummi och en knappa för skifte av DPI.

logitech_pro_gaming_mouse_4

Den högra sidan av Pro Gaming Mouse erbjuder ingenting alls i mån av funktioner men om vi tittar i slutet av musryggen så ser vi att den självklart har stöd för full RGB-belysning med dioder bakom Logitech-logotypen samt i en linje längs med musens bakdel.

Vänder vi Pro Gaming Mouse på rygg så ser vi att IR-LED-sensorn har placerats i så gott som centrum av kroppen samt att råttan utrustats med fem glidytor. USB-kabeln som är av flätad variant ansluter till centrum av musens front och är trots sin tjocklek inte särskilt svår att forma.

10
Leave a Reply

Please Login to comment
3 Comment threads
7 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Johan PetterssonThompaxkarlssonpåtaket Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
karlssonpåtaket
Gäst
karlssonpåtaket

Logitech har släppt ut 3 bra möss, men tror inte någon vettig människa kommer köpa någon utav dem när det finns billigare alternativ. Om logitech är ute efter ”gamers” och ”esport” så bör de tänka på pris är lika viktig som prestanda.

thompax
Medlem

Förhandsbokade logitech g pro och tycker faktiskt musen är fruktansvärd för 850kr! Stor stel braidad kabel, dom sämsta musfötterna som har gjorts på marknaden och alldeles för lätta clicks.. största besvikelsen på musmarknaden helt klar! Samma sak med g403.. tjock braidad kabel, dåliga musfötter och VINKLAD sensor!! Logitech har tyvärr blivit ett skit märke!

Medlem

Jag har alltid gillat Logitech men är lite osäker på vad jag ska välja nu när min G500s börjar bete sig underligt (den reggar inte vänsterklick ibland vilket naturligtvis är fatalt i ett FPS).
Viktigt är att den nya musen ska ha ett scrollhjul som man kan vicka vänster/höger då jag mappar istort sett allt i BF via musen. Har du någon rekomendation. Antar att jag har mellanstora händer då G500s satt bra.