Med en smart knapp-layout för MOBA-spelare hoppas Razer på att fånga upp communityn med sin nya Naga Hex v2. Men hur mycket får egentligen sju tumknappar kosta?

Den här artikeln är en del av Svenska Musguiden, din hub för musrelaterade tester och nyheter på Nordichardware. Där hittar du alltid våra nuvarande produktrekommendationer, marknadsanalyser och allt annat som har med datormöss och musmattor att göra.
Razer Naga Hex v2
Anslutning Flätad USB-kabel – ca 2 m
Antal knappar 14
Sensor PLN2034
DPI Upp till 16 000 DPI
Polling rate Upp till 1 000 Hz
Rekommenderad handstorlek S/M
Dimensioner (L x B x H) 119 x 75 x 43 mm
Vikt 135 gram (med kabel)
Mjukvara Synapse
Lägstapris på Prisjakt.nu Product price

Form och design

Razer Naga Hex v2 följer samma design och formfaktor som tidigare Naga-möss och är således en gamingmus i mediumstorlek som lämpar sig bäst för användare med små till mediumstora händer, även om Razer själva ser utformningen som en ”one size fits all”-design. Naga Hex v2 ligger bra handen i med samtliga musgrepp så som handflate- finger- och klogrepp så länge handstorleken tillåter det.

razer_naga_hex_v2_1

Ovansidan av musen har en sträv mattsvart plast medans sidorna har en mer slät lackering där kanten av högersidan har försetts med ett stöd för ringfingret samt ett gummigrepp för lillfingret vilket faktiskt ökar helhetsgreppet mer än förväntat.

Nu till det som gör denna Naga-modell unik: de mekaniska tumknapparna. På Naga Hex v2 har Razer valt att rikta sig till MOBA-spelare genom att minska antalet sidoknappar och placera dem mer lättillgängliga. Tumknapparna har full RGB-belysning och sitter i en ring runt en gummiyta som tummen ska vila på.

Kikar vi på ovansidan av musen så hittar vi givetvis vänster och högerknapp tillsammans med ett klickbart, tiltbart, bakgrundsbelyst och gummerat scrollhjul samt två extraknappar som kan likt övriga knappar kan programmeras till vilken funktion man vill.

razer_naga_hex_v2_2

 

När vi vänder på MOBA-råttan så ser vi att den flätade USB-kabeln ansluter i centrum av musens front och är mycket mjuk att forma för att vara av tyg-variant. För glidet har Razer valt att använda fyra tunna musfötter varav två i framkant, en runt sensorn och en i bak. Likt senare Naga-modeller så är sensorn placerad något bakom snett bakom centrum men lyckas trots det ge en naturlig återgivning.

3
Leave a Reply

Please Login to comment
2 Comment threads
1 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
GargamelJohan PetterssonmuS Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
muS
Medlem
muS

Min Steelseries Rival 500 dör lite till och från, och det enda som hjälper är att plugga ur musen, så ska bli intressant och se ifall ni har samma bekymmer med erat provexemplar.

Gargamel
Gäst
Gargamel

Använder en hex wraith, mushjulet går inte trycka sidledes & det är 6 knappar på sidan. plus synapse är skit, den brukade inte vilja hitta min mus. och så microsoft win update ville installera deras synapse i ett par veckor.