AMD har nu bekräftat att deras Threadripper Pro-processorer för arbetsstationer kommer att finnas tillgängliga för gemene datorbyggare från och med mars månad.

När AMD först lanserade sin Threadripper Pro-familj av processorer för arbetsstationer stod det klart att processorerna och moderkorten skulle bli exklusiva för Lenovo. Mer specifikt Lenovos ThinkStation P620. Detta kommer snart att ändras och processorerna samt moderkort med den tillhörande styrkretsen WRX80 kommer att bli tillgängliga för konsumenter i fristående format.

Trots att Threadripper alltid delat mycket DNA med AMD:s serverprocessorer Epyc tar Threadripper Pro det hela ett steg längre. Pro-upplagorna bygger runt en upplåst ”Rome”-MCM som stöpts om för att fungera i vanliga arbetsstationer. Detta innebär upp till 64 processorkärnor, åtta minneskanaler och 128 PCI Express 4.0-banor. Jämfört med de existerande Threadripper 3000-kretsar som kommer med 72 PCIe-banor och fyra minneskanaler.

Dessa processorer används tillsammans med moderkort utrustade med styrkretsen WRX80. Flera moderkortstillverkare har bekräftat att enheter med styrkretsen är på väg och bör landa i samband med att processorerna når butikshyllorna. Exakt när detta blir av är dock något oklart. I skrivande stund har AMD endast bekräftat att lanseringen kommer att ske under mars månad. Något exakt lanseringsdatum eller några prislappar för de kommande enheterna är dock fortsatt oklart.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid