Vattentät eller vattentålig – Surfa sänker Iphone 7 i vatten och testar

Passar också på att prata om garantier och svårigheter med att använda telefonen i vatten

1

Iphone 7 och Iphone 7 Plus finns nu ute på marknaden och efter oklarheter i Apples marknadsföring har Surfa.se tagit en djupdykning i telefonernas vattenskydd.

Medan Apple beskriver sina nya Iphone 7-telefoner som ”vattentåliga” till återförsäljare och konsumenter säger telefonernas specifikationer att de faktiskt är ”vattentäta”. En högre grad av vattentålighet som betyder att telefonen kan sänkas under vatten i flera minuter utan att ta skada.

För att reda ut begreppen har Surfa tagit tillfället i akt och sänkt Apples Iphone 7-telefoner under vatten för att se om de verkligen är vattentåliga. Samtidigt passar vi på att ställa lite frågor till chefredaktör Joel vad som egentligen gäller kring garantier och eventuella problem med att använda din telefon under vatten.

Annons

Apple säger att iPhone 7 bara är vattentålig. Är den inte vattentät?
– Jo, den är vattentät i vatten upp till en meters djup.

Hur är det med Apples garanti, gäller den för vattenskador?
– Nej. Ingen smartphonetillverkare har garanti som gäller för alla vattenskador. Tänk också på att en telefon som har en sprucken skärm eller är sönder på något annat sätt inte nödvändigtvis är vattentät längre. Utsätt inte din telefon för vatten i onödan.

Surfa har även publicerat en uppackningsvideo av Iphone 7 samt Iphone 7 Plus och kommer att inkludera de två telefonerna i Svenska smartphoneguiden nästa vecka.

 

Annons

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Homie Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Homie
Gäst
Homie

Lite fjuttigt test !
Så här ska det gå till. 😉
https://youtu.be/K05cTPeFfyM