LG visar upp sitt nya Android-flaggskepp på MWC2017 och med G6 levererar företaget förvisso ingen modulär telefon men en desto trevligare skärm och industridesign.

LG G6 är ett tvättäkta flaggskepp som är tänkt att ta över efter den något fiaskoartade föregångaren G5. Föregångarens modulära design gick inte hem hos konsumenter och med G6 satsar LG på en mer traditionell design. Just designspråket med en skyddande metallram med runda hörn gör att telefonen ligger bra i handen och faktiskt känns riktigt solid. Till skillnad mot många andra smartphones på marknaden känns LG G6 faktiskt förhållandevis styrktålig trots en stilren design. En stor fördel är även att G6 nu är vattentät.

Imponerande skärm

Förutom en lovande industridesign är det helt klart den 5,7 tum stora skärmen som är G6:s stora dragplåster. Skärmen är förvisso inte omslutande som på vissa konkurrenter, men G6 har extremt tunna ramar både på lång- och kortsidorna. Det är samtidigt ofta en smaksak ifall en heltäckande skärm är något positivt vid långvarig användning. De minuter vi fick att leka med telefonen imponerade den högupplösta skärmen.

Dess 18:9 format må vara ett något osäkert kort i de flesta användningsområden men med spel som fyller ut hela skärmen får man en häftig upplevelse. Förutom en upplösning på 2 880 x 1 440 pixlar är skärmen i G6 även den första på smartphonemarknaden med stöd för Dolby vision HDR. Bildkvalitén är mycket riktigt imponerande och det breda formatet fungerar väl vid multitasking och de applikationer som nyttjar den extra skärmytan. Att LG kallar 18:9 formatet för framtidens bildformat känns dock något svårsmält.

Större batteri och snabbladdning

LG G6 kommer med ett batteri på 3 300 milliamperetimmar och ska enligt LG leverera betydligt bättre batteritid än sin föregångare G5. Telefonen stödjer även Qualcomm Quick charge 3.0 samt kommer med en USB Type-C anslutning.

Qualcomm Snapdragon 821 står för beräkningskraften i G6 och med tanke på att storebror 835 står runt hörnet känns detta lite snopet. Telefonen är dock rapp under redaktionens tester även när vi använder oss av de mer krävande dual-view funktionerna.

Kameran är en av de funktioner som drar mest nytta av dual-view där du kan förhandsgranska ditt senaste foto samtidigt på ena delen av skärmen medan du knäpper nya bilder. Med dubbla 13-megapixelkameror kan G6 växla mellan traditionellt och vidvinkelfotografi samtidigt som frontkameran på 5 megapixel även den har vidvinkelstöd.

Det är oklart vilka modeller av LG G6 som stödjer dubbla SIM men det finns åtminstone stöd för microsd-kort på upp till 2TB och noterbart är även stödet för Google Assistant. Något Googles egna Pixel-telefoner hittills varit ensamma om att erbjuda på Android-marknaden.

Positivt första intryck men hård konkurrens

De första intrycken av LG G6 är positiva men lite frustrerande är att den europeiska versionen varken får trådlös laddning (endast i USA) eller den kraftfullare DAC som LG utvecklat för koreanska marknaden. LG G6 ska lanseras i april men ännu har man inte presenterat något riktpris, vilket lär bli kritiskt för att stå sig i den hårda konkurrensen på marknaden i år.

Topp 6 smartphones på Prisjakt.se

Rubrik

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid