Oculus första fristående headset för virtuell verklighet kallat Oculus Go blev officiellt under mitten av 2017, nu har enheten för ett satt lanseringsdatum.

I mitten av 2017 dök det först upp information om att Oculus arbetar på att utveckla ett fristående headset för virtuell verklighet (VR). Denna enhet gick under kodnamnet ”Pacific” och dess lanseringsdatum var inte mer specificerat än ”under 2018”.

Sedan dess har det framkommit att enheten bär namnet Oculus Go och kommer att drivas av en Qualcomm Snapdragon 821. Enligt Oculus John Carmack ska enheten leverera mycket bättre prestanda än en Samsung Galaxy S7 kopplad till en Samsung Gear VR. En stor anledning till detta kan vara att Oculus headset endast fokuserar på att driva VR-appar och inte en hel smartphone samtidigt.

Variety rapporterar nu att lanseringsdatumet för Oculus Go kommer att lanseras den 1 maj under Facebooks F8-konferens. Priset för enheten är, som tidigare ryktat, satt till 199 dollar.

Än så länge finns det många frågor kring Oculus Go som är obesvarade. Bland annat är det inte bekräftat vad för appar och spel som kommer att finnas tillgängliga vid lansering.

Det återstår även att se hur pass Oculus fristående headset står sig mot Samsungs smartphone-drivna Gear VR och andra lösningar. Visar det sig däremot att den första maj är det satta lanseringsdatumet är det inte en allt för lång väntan innan vi börjar få svar på alla frågor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid