Windows 10 kommer att börja ersättas av Windows 11 senare i år. Dock har Microsoft bekräftat att gratisuppdateringen för att ta dagens operativsystem till den kommande versionen dröjer till nästa år.

När Microsoft under förra veckan avtäckte sitt kommande operativsystem Windows 11 stod det klart att det snart kommer att bli tillgängligt. Utvecklarens plan är att det ska lanseras innan årsskiftet. Något som inte kan sägas för den uppdatering som ska ta dagens Windows 10 till 11.

Precis som Microsoft gjorde för tidigare operativsystem efter att Windows 10 lanserades kommer det vara möjligt för användare att uppdatera till det senaste operativsystemet gratis. Något som innebär att användare själva inte behöver ta sig an processen att installera operativsystemet från grunden. Medans den som vill installera Windows 11 på egen hand kan göra detta från och med dess lansering kommer dock denna uppdateringsmöjlighet att dröja.

Informationen kommer från Microsofts officiella Twitter-konto som bekräftat att denna gratisuppdatering inte kommer att bli tillgänglig förrän någon gång tidigt nästa år.

Att uppdateringen inte blir tillgänglig förrän nästa år behöver inte nödvändigtvis vara något negativt. Även om många kan vara sugna på att uppdatera så fort som möjligt finns det alltid risken för barnsjukdomar. Speciellt när det gäller nya operativsystem. Förhoppningsvis innebär den något senare gratisuppdateringen att användare möts av en stabilare plattform.

Den som är med i Microsofts Windows Insider-program kan dock redan denna vecka uppdatera från Windows 10 till 11 för att testa det kommande operativsystemet.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid