Inför lanseringen av plattform för spelstreaming kallad Project xCloud sägs Microsoft förbereda en storsatsning för att ta sin onlinetjänst Xbox Live till en rad nya plattformar som Android, iOS och Nintendo Switch.

Microsoft håller just nu på att utveckla sin nya tjänst för spelstreaming som i skrivande stund är känd som ”Project xCloud”. Innan denna tjänst går online sägs dock Microsoft sjösätta sin onlinetjänst Xbox Live på fler plattformar än Xbox och PC som den idag finns tillgänglig för.

Enligt Windows Central ska Microsoft inom kort lansera en ny version av utvecklingsverktygen för tjänsten Xbox Live. Denna version sägs ta tjänsten till nya plattformar som Android, iOS och Nintendo Switch. Detta för att lägga grundarbetet för just Project xCLoud inför dess officiella lansering.

I dagsläget finns det endast ett spel som använder sig av Xbox Live på andra plattformar än just Xbox och PC, detta är Minecraft som nyttjar tjänsten även på de tre nya plattformarna.

Windows Central menar att detta är en del av Microsofts plan att nå ut till ”två miljarder spelare” över de olika plattformarna. En markant ökning från de cirka 400 miljoner enheter som idag har tillgång till Xbox Live.

Microsoft förväntas ge mer information kring onlinefunktionen på de nya plattformarna under årets upplaga av Game Developer Conference (GDC) som går av stapeln i mars.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

1
Leave a Reply

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Johan Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
Johan
Gäst
Johan

Bra att inte behöva begränsas av konsol. Spel ska föra samman gamers oavsett val av operativsystem. Synd att sony är så anti, förhoppningsvis kommer detta va framtidens FAT-man(nagasaki) och sony kommer behöva kapitulera? självklart ska det finnas exklusiva spel, men epel som Battlefield, division, vermatide etc bör kunna spelas gemensamt oavsett konsolmärke?