Xiaomi Mi Mix är en smartphone utan motsvarighet på marknaden. Hela 91,3% av telefonens framsida är en skärm och sägs ge en surrealistisk upplevelse.

Kinesiska Xiaomi har tillverkat prisvärda smartphones med goda specifikationer under flera år. Företagets senaste alster Xiaomi Mi Mix är dock något utöver det vanliga med en 6,4 tum stor skärm. Det som är anmärkningsvärt är inte främst storleken på skärmen i sig utan relationen till själva telefonen. Hela 91,3 procent av telefonens framsida täcks av skärmen.

Xiaomi Mi MixDetta skapar en telefon som i ett format likt många 5,5-tums smartphones får plats med en 6,4-tums skärm. Dryga 91 procent kan exempelvis jämföras med skärmytan på Iphone 7 Plus som ligger på dryga 67 procent.

Xiaomi Mi Mix får udda upplösning

Upplösningen är på 2 048 x 1 080 pixlar och vittnar lite om de knep Xiaomi tagit till för att lyckas med Mi Mix. Telefonens skärm har nämligen ett 17:9-format och kommer med rundade skärmkanter, allt för att ge maximal skärmyta. Detta har också gjort att alla fysiska knappar flyttats från telefonens framsida till sidorna och baksidan. Där hittar vi bland annat en fingeravtrycksläsare samt en 16 megapixelkamera som stödjer 4K-inspelning. Det finns även en 5 megapixels selfie-kamera, skräddarsydd för telefonen med en extremt liten kameramodul.

xiaomi-mi-mixUnder skalet döljer sig även riktigt trevliga prestandakomponenter. En Qualcomm Snapdragon 821 processor med 6GB LPDDR4-minne, 256GB USF2.0 lagring samt ett batteri på hela 4 400 milliamperetimmar. Det stoltseras även med en 192Hz / 24-bit DAC för bättre ljudåtergivning samt stöd för vanliga 3,5mm-hörlurar. Googles Android-operativsystem ligger till grund för mjukvaran med Xiaomi MIUI 8 som användargränssnitt.

Det är oklart ifall Xiaomi Mi Mix kommer att lanseras i övriga världen men telefonen gör premiär i Kina den 4 november. Prislappen ska då landa på motsvarande drygt 5000 kronor för 128GB-modellen och runt 5 900 kronor för toppmodellen med 256GB.

Lägsta pris på Prisjakt.nu

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid