En fyrkärnig Zen 2-CPU från AMD med en klockfrekvens på upp till 3,8 gigahertz har nu listats i en databas tillsammans med ett MSI MEG X570 Creation-moderkort.

Lanseringen av AMD:s Zen 2-baserade Ryzen 3000-serie förväntas gå av stapeln under sommaren. Nu har ett ingenjörsexemplar av en kommande fyrkärnig Zen 2-CPU med en klockfrekvens på 3,4 gigahertz (GHz) och en turbofrekvens på 3,8 GHz listats i Sisoftwares databas. Detta tillsammans med ett kommande moderkort från tillverkaren MSI.

Den listade processorenheten bär kodnamnet ”2DS104BBM4GH2_38/34_N” och listas som ett ingenjörsexemplar och inte en fullt färdigställd produkt redo för butikshyllor. Enheten listas som fyrkärnig med stöd för Simultaneous Multithreading (SMT) för totalt åtta processortrådar. Mängden L2 cache listas som 2 megabyte (MB) och mängden L3 cache uppges vara 16 MB.

Annons

Det moderkort som denna Zen 2-CPU testats i listas som MSI MEG X570 Creation. Detta pekar mot att MSI förbereder det första MEG Creation-moderkortet ämnat för en mainstream-sockel. Serien har tidigare endast varit tillgänglig med AMD processorsockel X399 och Intels X299. Båda menade för processorer som riktar sig mot entusiaster och/eller professionella användare.

Inga ytterligare specifikationer listas för moderkortet. MEG Creation-modellerna har tidigare varit bland MSI:s flaggskeppsmodeller, något som kan komma att gälla även för modellen med styrkretsen X570.

I dagsläget har varken MSI:s moderkort eller några specifika processormodeller ur Ryzen 3000-serien avtäckts officiellt. Då den processorenhet som listats i Sisoftwares databas är ett ingenjörsexemplar kan klockfrekvenserna komma att se annorlunda ut när det väl blir dags för lansering. Som tidigare nämnt förväntas de första Zen 2-baserade processormodellerna ur Ryzen-familjen lanseras någon gång framåt mitten av 2019.

Annons

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Annons

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid