NZXT är ingen direkt välkänd tillverkare på den svenska chassimarknaden så vi bestämde oss för att titta närmare på en av deras skapelser som till skillnad mot sina syskon faktiskt är riktigt stilren.
Den här gången undersöker vi en ganska ny aktör på marknaden vid namn NZXT och deras chassin. De är mest kända för sina gamer-relaterade chassin men det här chassit är lite mera stilrent och mer passande för vanligt folk och tillhör inte alls gamer-kategorin. Deras skapelse som vi skall titta på nu tillhör den lägre prisklassen på under tusenlappen och man har försökt att blanda funktioner med ett snyggt utseende, något som de har lyckats ganska hyfsat med. Hur bra de har lyckats får ni självklart reda på om ni läser vidare.
NZXT Trinity : Specifikationer
|
|
Lådtyp: |
Midi Tower
|
Sidpanel: |
Sidpanel med fönster och fläkt
|
Dimensioner: |
200.0 mm ( W ) x 440.0 mm ( D ) x 430.0 mm ( H )
|
Moderkort: |
12″ x 9.6″ (ATX),
9.6″ x 9.6″ (Micro ATX) (Baby AT) |
Kylningssystem: |
120*120*25 mm fläktplats (80*80*25 medföljer)
120*120*25 mm fläktplats fram 80*80*25 mm fläkt på sidpanelen |
Färg: |
Svart
|
Vikt: |
7 Kg
|
Material: |
1.0 mm SECC
|
Interna enheter:
|
4 x 3.5″
|
Externa enheter:
|
5x 5.25″, 1 x 3.5″
|
Övrigt: |
Temperaturdisplay i fronten
Extremt blank lack |
Pris: |
~590:-
|
Det här chassit är skapat av en lite mindre känd tillverkare då de nyligen dykt upp på marknaden med en rad chassin som man skulle kunna kalla för lite annorlunda. Det här chassit är dock det av de chassin de lanserar som har ett lite mera stilrent utseende. Chassit i sig är i typisk Midi-Tower-storlek och har en extremt blank lack som man faktiskt kan spegla sig i.
Vikten på lådan är också låg då den endast kommer upp i 7 kg vilket är långt ifrån tungt för ett chassi i denna storleken, men det beror på att den är tillverkad i 1 mm tjock plåt. Det är ganska lagom med utrymme med 5 stycken 3,5″ platser och 5 stycken 5,25″. Priset ser lovande ut men man ska tänka på att man även får lägga ut pengar på nätaggregat.
Den här lådan har ett ganska stiligt och glansigt utseende med sin extremt blänkande lack. Vill man kunna se sig själv i lacken är det här definitivt rätt chassi för det ändamålet. Chassit är väldigt lätt då det bara väger 7 kg men då den bara är gjord i tunn plåt så blir den ganska skör och inte särskilt stöttålig. På sidpanelen hittar vi ett fönster och en blå LED fläkt med företagets logga på vilket börjar kännas som en standard nuförtiden. Framtill hittar vi en spegelblank yta och när man får hem chassit så har de faktiskt satt skyddsplast över den delen för att inte smutsa ner den fina ytan.
Man har valt att placera ljud- och USB-portarna på sidan av fronten vilket ser ganska smidigt ut. De har även en fläktplats för en smalare fläkt än vanligt vid hårddiskarna på högra sidan av lådan för extra luftflöde. Baktill ser vi en fläktplats som är gjord för att ha 80/92/120 mm fläktar för att man själv ska kunna sätta dit det man har behov av eller helt enkelt råd med.
När man öppnar luckan på det här chassit så har de valt att göra lacken lika spegelblank på insidan som utsidan vilket är lite annorlunda men ser väldigt trevligt ut. Sidpanelen som de har gjort är visar inte bara hur fyrkantigt det fönstret är utan också hur fyrkantig själva chassit är. De har även satt en temperaturdisplay i fronten som visar temperaturen i chassit.
Det här chassit har väldigt tunn plåt vilket gör att det inte tål hårda stötar allt för bra men fördelen är dock att det blir lättare. Nätaggregat och moderkort finns det gott om utrymme för och det blir lätt att installera sina komponenter, tack vare kabelklämman på sidan så slipper man att överblivna kablar från nätaggregatet hänger runt i chassit. Plåtarna vid kortplatserna är återanvändbara vilket alltid är trevligt om man haft något kort isatt som man sen tagit bort.
Baktill ser vi att fläktplatsen är konstruerad för både 80, 90 och 120 mm fläktar men de har valt att endast sätta dit en 80 mm vilket kan förklaras av det pressade priset. Skruvlösa 5,25″ platser finns det gott om då det är hela fem platser samt två stycken externa 3,25″ platser som också är skruvlösa. Utformningen runt dessa platser gör att det är ganska bekvämt att installera enheterna och känns inte alls trångt som 3,5″ platserna definitivt brukar kunna kännas.
Hårddiskracket var riktigt smidigt i det här chassit med endast en tumskruv som håller fast den på plats så är den enkel att ta ut. Även här är det skruvlösa funktioner som gäller så tekniskt sett så tar man inte ut racket allt för ofta men det är ändå en väldigt smidig lösning. Racket kläms också fast riktigt bra vilket minskar vibrationsljud att sprida sig från hårddiskarna.
Kylningen i det här chassit är inget vidare vid leverans men kylningsmöjligheterna är stora. Baktill följer det med en 80*80*25 mm fläkt men det är gjort så att man kan sätta dit både 80, 92 och 120 mm fläktar vilket verkligen är en stor fördel då man vill ha högt luftflöde med lågt ljud. På sidpanelen hittar vi också en 80*80*25 mm fläkt som däremot luftflödet stoppas lite av företagets logotyp.
Framtill är det även där plats för en 80, 92 eller 120 mm fläkt samt plats för en 92 mm fläkt på sidan. Det här gör att man får ganska bra kylning för hårddiskarna, däremot så är hålen i hårddiskracket så små att de inte släpper igenom luften från 120 mm fläktplatsen tillräckligt bra för att kunna ge en såpass bra kylning som man hade velat.
Utseendet på det här chassit är ganska stiligt med underbar finish på lacken. Vill man spegla sig i den så är det bara sätta igång. Däremot så har såna här blanka ytor väldigt lätt för att bli full med fingeravtryck och fettfläckar som syns alltför bra vilket gör att man måste se till att rengöra den. Det sitter även en temperaturdisplay i fronten som passar fint in i utseendet.
Kylningsmöjligheterna i det här chassit är bra men tyvärr så har de besparat kostnade på att inte skicka med fläktar till platserna utan har endast skickat med en 80*80*25 mm fläkt bak och en i sidpanelen, en 120*120*25 mm baktill hade varit att föredra åtminstonde. Hårddiskracket är väldigt smidigt men det blockerar mycket av luften från fläktplatsen fram men om man installerar en 90 mm fläkt på högre sidan så får man bra kylning även för hårddiskarna.
Lådan är tillverkad i tunn plåt vilket gör att den är relativt lätt utan att vara i aluminium, vilket besparar kostnader avsevärt. Dock så blir chassit mindre stöttåligt när plåten är såpass tunn, de har dock lyckats att få bort vassa kanter vilket är ett stort plus.
I överlag så är det här ett ganska bra chassi och priset på runt 590 kronor får ses som klart godkänt med tanke på vad man får. Det gör det lite lättare att smälta att man t.ex. inte får en 120mm fläkt bak.
NZXT Trinity
|
Fördelar: Nackdelar: |
NZXT har onekligen lyckats väl med deras Trinity-chassi och de flesta av oss i redaktionen uppskattar valet av en mer diskret och stilren design. Något NZXT tidigare inte varit så intresserade av. Trinity har få nackdelar värda att nämna och det är lätt att glömma dessa med tanke på det mycket konkurrenskraftiga priset. Tack vara en gedigen och funktionell design till ett mycket attraktivt pris har vi valt att belöna NZXT Trinity med vår “Bästa Budgetval” utmärkelse.