I en intervju nämnde Phil Spencer hur Fallout TV-seriens succé kan ha fått Todd Howard och Bethesda att tänka om när det kommer till Fallout 5 och när vi får se speltiteln.

Det har inte varit mycket snack om Fallout 5 tidigare. Spelutvecklaren Bethesda har bekräftat att man kommer fokusera på The Elder Scrolls 6 efter lanseringen av Starfield. Däremot har det inte varit klart när företaget kommer fokusera på framtiden för Fallout-serien. Nu ser det ut som att vi kanske kommer få se nästa Fallout tidigare än trott tack vare TV-seriens popularitet.

I en intervju med IGN pratar Xbox-chefen Phil Spencer om allt möjligt som har med Xbox att göra. Under intervjun pratas det lite snabbt om Fallout-serien, hur populär den visat sig vara och vad den kan ha gjort för spelseriens framtid. Spencer nämner hur TV-serien varit fantastisk för Microsoft och Xbox. Något som står klart med tanke på hur många spelare som flödade tillbaka till Fallout-spelen efter TV-seriens lansering.

Han nämner även hur Todd Howard har tagit en titt på sina och Bethesdas planer. Spencer går inte in på några detaljer men Howard ska ha full koll på TV-serien popularitet och överväger vad det innebär. Något som låter som att Microsoft och Bethesda kan vara villiga att röra om i lanseringsschemat för att få ut Fallout 5 medans serien avnjuter sin massiva uppmärksamhet.

Förhoppningsvis kommer inte detta innebära att Fallout 5 stressas fram bara för att få ut spelet så snart som möjligt. Med tanke på att Bethesdas spel för det mesta känns knappt halvfärdiga när de fått den utvecklingstid utvecklaren tänkt från början lär det bli ren katastrof om man ska spotta ut något långt innan planerat.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)