Xbox ingår samarbete med tillverkare som Philips, Asus och Acer för att lansera bildskärmar “designade för Xbox” och först ut blir Philips Momentum 559M1RYV.

Xbox tillsammans med flera bildskärmstillverkare introducerar nu certifieringen “Designed for Xbox”. Denna innebär att bildskärmar möter ett par specifika kriterier och först ut med en sådan certifiering är den senaste modellen ur Philips Momentum-familj.

De tidigare nämnda kriterierna för dessa nya bildskärmar är: 4K-upplösning med 120 Hz, variabel uppdateringsfrekvens och HDR-funktionalitet. Den senaste Philip Momentum-skärmen möter då inte helt förvånansvärt dessa kriterier och på flera punkter överskrider den kraven.

Momentum 559M1RYV kommer med DisplayHDR 1 000-certifiering med en absolut maximal ljusstyrka på 1 200 nits. Philips listar även skärmens maximala uppdateringsfrekvens som 144 Hz. Vi ser även ett typiskt kontrastförhållande på 4 000:1. Skärmen kommer också utrustad med stöd för AMD Freesync Premium Pro och en svarstid på 4 millisekunder. Något som innebär att skärmen är minst lika lämpad som gigantisk spelskärm för datorer som för Xbox Series X/S. Philips 55-tums spelskärm kommer även en soundbar från Bowers & Wilkins som ska ha designats specifikt för 559M1RYV.

Philips är som tidigare nämnt inte den enda tillverkaren som hakar på “Designed for Xbox”-hypen. Asus kommer att lansera en bildskärm vid namn ROG Strix Xbox Edition XG43UQ med 4K, 120 Hz via HDMI 2.1, AMD Freesync Premium Pro och en millisekunds svarstid. Acer förbereder sin XV282K KV 28 Xbox Edition. En bildskärm på 28 tum med 4K 120 Hz, DisplayHDR 400 och AMD Freesync Premium Pro.

Philips Momentum 559M1RYV blir dock först ut och kommer att bli tillgänglig någon gång under augusti månad med ett rekommenderat pris om 14 030 kronor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments