Under en tid har det ryktats om att AMD förbereder en rad nya grafikkort som ska säljas sida vid sida av den existerande familjen baserad på RDNA 2. Nu sägs det att det egentligen handlar om faktiska ersättare till dagens grafikkort.

Att tillverkare lanseras smått uppdaterade varianter av existerande produkter när det fortfarande är en tid kvar till dess att nästa generation lanseras hör inte till ovanligheten. AMD har sedan en tid ryktats göra just detta med dagens Radeon RX 6000-serie. Här påstås tillverkaren förbereda tre nya grafikkort vid namn Radeon RX 6650 XT, RX 6750 XT och RX 6950 XT. Tre grafikkort som till en början troddes vara menade att säljas samtidigt som dagens Radeon RX 6600 XT, RX 6700 XT och RX 6900 XT.

Nu ryktas det däremot att dessa grafikkort inte alls är menade att fylla ut AMD:s produktutbud. De tre grafikkorten påstås nu bli ersättare till sina respektive syskon.

Hur pass detta skulle kunna bli en möjlighet återstår att se. AMD förväntas avtäcka nästa generations grafikkort någon gång under 2022 års andra halva. Samtidigt börjar vi sakta men säkert se bättre och bättre tillgång på redan lanserade grafikkort.

Enstaka återförsäljare runtom i världen har redan listat dessa 6X50-grafikkort i sina butiker. Dock till smått hutlösa priser jämfört med dagens grafikkort. Exakt hur prislapparna kommer att se ut är något som återstår att se när och om dessa ryktade grafikkort kommer att komma till marknaden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments