Nvidia ryktas nu förbereda ännu en comeback för grafikkortet Geforce RTX 2060. Denna gång med dubblerad minnesmängd jämfört med vad originalet erbjuder.

Nvidias grafikkortsmodell Geforce RTX 2060 gjorde en comeback under januari månad. Då var det med dess ursprungliga specifikationer. Denna återkomst höll i sig fram till juni månad då Nvidia drog ner på produktionen för att lägga mer fokus på tillverkningen av Geforce RTX 30-serien.

Nu påstår ett rykte att vi kan komma att se Geforce RTX 2060 komma tillbaka för en tredje omgång. Denna gång med suffixet “KX” och dubblerad mängd videominne. Det vill säga 12 gigabyte istället för se sex gigabyte originalmodellen erbjuder.

Nvidia sägs ha informerat sina partnertillverkare om denna påstådda KX-upplaga. Ryktet menar att Nvidia sagt till partnertillverkare att förvänta sig denna uppdaterade modell framåt slutet av året eller under januari månad. Något som kan innebära en lansering till konsumenter under tidigt 2022.

En tredje omgång av RTX 2060 är inte helt omöjlig. Speciellt inte då den rådande komponentbristen förväntas hålla i sig och enheter som RTX 3060 är väldigt svåra att få tag på. I dagsläget är detta dock endast ett rykte. Nvidia har inte bekräftat att en andra comeback kommer att inträffa eller ej. Således rekommenderas en nypa salt tillsammans med informationen även om det inte låter helt befängt.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments