Boken om Nvidias försök att blockera brytning av kryptovalutor på sina senaste grafikkort har nu fått ett nytt kapitel då en enkel HDMI-kontakt bevisats vara allt som krävs för att få maximal brytprestanda ur enheterna.

Nvidias halvering av prestandan hos RTX 3060 när det kommer till att bryta kryptovalutor fortsätter skapa rubriker. Denna gång är det dock inte Nvidia själva som ställer till det utan nu har en till synes ytterst simpel lösning för den som vill kringgå blockeringen hittats.

En medlem av det koreanska forumet Quasar Zone ska ha lyckats koppla ihop fyra Geforce RTX 3060-grafikkort och brutit kryptovalutor med full kraft med en förvånansvärt enkel lösning. Genom att koppla in så kallade dummy-kontakter i grafikkortens HDMI-anslutningar ska Nvidias spärr ha kringgåtts helt och hållet. Denna metod ska ha testats med enheter från partnertillverkarna Galax, Inno3D och Palit och samtliga tester ska ha varit lyckade.

Metoden bekräftades ännu en gång när Andreas Schilling från hemsidan HardwareLuxx gav sig på att testa lösningen. I ett inlägg på Twitter bekräftar han att spärren mycket väl neutraliseras med hjälp av endast en bluffkontakter ansluten till grafikkortet.

Nvidias påstådda försök att se till så att fler enheter av RTX 3060 hamnar hos gamers än hos brytare av kryptovalutor har gått allt annat än smidigt. Endast cirka två veckor efter lanseringen av grafikkortet påstods det att spärrningen hade knäckts. Strax därpå lyckades Nvidia själva publicera en drivrutin utan spärren och det som hamnar på internet förblir på internet. Nu har vi då till synes fått ännu en metod för att oskadliggöra Nvidias senaste taktik och företagets CMP-serie av återvunna Turing-kort låter allt mindre lockande. Detta innan de ens nått marknaden.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments