Att lägga vantarna på ett grafikkort är lättare sagt än gjort i dagsläget och nu påstås RTX 3060 och RTX 3060 Ti bli ännu mer sällsynta under den kommande månaden.

Det är ingen hemlighet att tillgången på grafikkort varit minst sagt ansträngd under en längre tid. Den globala komponentbristen har lett till rejält ökade priser för de få enheter som faktiskt landar på butikshyllor. Nu påstås det att situationen kommer att bli ännu värre för Nvidias mellansegment.

Ett inlägg på Board Channels Forums hävdar att september månad kommer att se upp till 50 procent färre leveranser av Nvidias Geforce RTX 3060 och RTX 3060 Ti. Detta rykte stärks även av hemsidan Videocardz som menar att flera fabriker i Kina har fått stänga igen eller dra ner på arbetsstyrkan på grund av Covid-19.

Enligt Videocardz är det dock inte bara Nvidia Geforce RTX 3060-serien som kommer att bli ännu mer sällsynt. Hemsidan hävdar att läget kommer att försämras för grafikkort rent generellt.

I sedvanlig ordning rekommenderas det att rykten tas med en nypa salt. Situationen för grafikkort är ansträngd som den är och det vore inte helt förvånansvärt om den skulle fortsätta förvärras innan det blir bättre. Däremot är detta ingen information som har bekräftats och således återstår det helt enkelt att se vad nästa månad kommer att bjuda på eller ej.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments