AMD:s kommande processor Ryzen 7 5800X3D med staplat 3D V-cache har nu hittats i databasen för Geekbench. I det syntetiska testet står det dock inte helt klart om processorn är mer värd än sina nära syskon.

Någon med tillgång till AMD:s första processor med staplat cacheminne har testat enheten i Geekbench 5. Processorn som enligt AMD ska vara den snabbaste i världen när det kommer till spel presterar dock väldigt likt sitt syskon Ryzen 7 5800X.

Enligt AMD ska processorn erbjuda ett prestandalyft på 15 procent i spel tack vare det staplade cacheminnet. I Geekbench 5 är det dock inte lika höga siffror och i genomsnitt presterar processorn cirka nio procent bättre än Ryzen 7 5800X. Detta är då jämfört med samtliga 5800X-resultat som hittills finns i databasen för testsviten.

Gräver man runt lite i Geekbench databas och hittar ett system som är så identiskt den Ryzen 7 5800X3D-datorn som testats är det dock inte nio procent längre. I värsta fall erbjuder den kommande processorn endast cirka tre procent prestandalyft.

Detta är som tidigare nämnt ett syntetiskt test. Det representerar inte helt hur väl processorn kommer att prestera under till exempel spel eller annan realistisk belastning. Huruvida AMD:s hype om hur detta ska vara världens snabbaste spelprocessor och ge ett prestandalyft på 15 procent återstår att se. Processorn förväntas lanseras den 20 april. Således är det ungefär en månad kvar till dess att vi får se faktiska recensioner börja dyka upp från oberoende källor.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments