Diskussionen kring hur mycket RAM-minne man behöver om spel är ens största fokus har pågått lika länge som entusiaster kunnat bygga sina egna datorer. Men hur mycket behöver man år 2024 för att möta de allt högre systemkraven för spel?

Youtube-kanalen Hardware Unboxed har nyligen publicerat en väldigt informativ video där man testar olika uppsättningar RAM-minne. De ville få fram svaret på hur mycket man egentligen behöver i sin dator för att kunna driva dagens spel och vanliga bakgrundsprogram utan att datorn börjar bete sig som en sockerstinn femåring.

De testade 8, 16, 32 och 64 gigabyte RAM i sitt system för att se vad som är för lite och vad som är bortkastade pengar. Länge har 16 GB sagts vara mer än tillräckligt men gäller det verkligen år 2024?

Hardware Unboxed kom fram till slutsatsen att 32 gigabyte borde vara den nya standarden. Systemkraven för de största och snyggaste spelen ökar sakta men säkert och med tanke på att man sällan har endast spelet i fråga och inga bakgrundsprogram igång verkar det som att man behöver lite mer RAM än man ofta tror.