Sea of Thieves är det fjärde och sista spelet ut första vågen av Microsoft-spel som ska komma till andra plattformar än bara PC och Xbox. Spelet har nu bekräftats vara på väg till Playstation 5 och det kommer även ha fullt crossplay-stöd.

Playstation 5-spelare kommer snart kunna ge sig ut på haven tillsammans med sina kamrater på Xbox och PC. Microsoft har nyligen bekräftat att fyra tidigare Microsoft-exklusiva speltitlar ska hitta sin väg till andra plattformar. Bland dessa har vi Grounded, Pentiment, Hi-Fi Rush och slutligen Sea of Thieves.

Spelet har redan varit tillgängligt på Xbox och Steam i sex år och nu blir det alltså dags att välkomna äventyrssugna Playstation-spelare ut på de öppna haven. Playstation-användare kommer att kunna lägga till spelet på sin önskelista från och med 22 februari. Själva lanseringen kommer ske den 30 april. Precis i tid för spelets tolfte säsong av äventyr.

En intressant detalj i att just Sea of Thieves kommer till Playstation är att spelet är utvecklat av spelstudion Rare. En studio som funnits i snart 40 år men alltid gjort spel som varit exklusiva för Nintendo eller Microsoft. Inget spel från studion har tidigare hittat sin väg till Sonys spelkonsoler.

Även om det “bara” är en port av ett existerande spel är det fortfarande spännande att en lansering som denna kommer ske. Väggarna mellan de olika tillgängliga plattformar ser ut att bli allt tunnare. Med både Sony och Microsoft intresserade av att ta sina spel till fler plattformar än man tidigare fokuserat på kan vi hoppas att vi framöver får se fler spel som låter alla spela tillsammans med alla. Förutsatt att man vill spela med andra, det vill säga.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments