Silverstone Fortress FT03 mini – Ett stilrent minitornchassi

5

Interiör och installation

För att ta sig in i chassit så finns det tre stycken sidopaneler som går att ta av. Den fjärde panelen sitter fast med ett par stycken små skruvar, så det går att ta bort det också om man vill, men det är inget som behövs för installation.

silverstone_ft03mini_13

När alla sidopaneler är borttagna så blir det helt plötsligt mycket mer utrymme att jobba med. Installationen är lätt när detta väl är gjort, problemet är att ändra på något när det väl är installerat, det kan ta lite tid att få ut allt igen.

silverstone_ft03mini_11

Trots den lilla storleken så har chassit plats för en hel del hårddiskar, en 3,5-tumsenhet och två stycken 2,5-tumsenheter. Två av hårddiskarna installeras i samma hållare som man monterar den optiska läsaren i. Den andra 2,5-tumsenheten monteras i en hållare nere till höger i bild.

silverstone_ft03mini_15

silverstone_ft03mini_14

Det första problemet som vi upptäckte var med nätaggregatet som Silverstone skickade med i samband med chassit. Hållaren till den optiska läsaren kan inte användas med nätaggregatet rättvänt. Utan detta fungerade bara om vi vände på det vilket gjorde att fläkten helt plötsligt inte får mycket utrymme att ta luft ifrån. Detta ökade ljudnivån en hel del vilket är synd och en klar designmiss av Silverstone.

silverstone_ft03mini_07

Med moderkortet installerat så ser vi att det finns en hel del utrymme för CPU-kylare och vår Noctua NH-L9i får plats med många centimeter tillgodo. Den maximala höjden för CPU-kylaren är 78 millimeter.

silverstone_ft03mini_06

Det finns inte mycket utrymme att dra kablar på, så slutresultatet kan bli lite stökigt. Ett modulärt nätaggregat rekommenderas så man bara behöver använda dom nödvändigaste kablarna. Frontpanelsanslutningar är nästan i det längsta laget och kunde varit lite kortare.

För att sammanfatta hur installationen var i chassit så är det väldigt lätt om man gör det i rätt ordning. Det krävs dock en djupdykning i manualen, vilket inte är något större problem då Silverstone har väldigt väl skrivna sådana.

Grafikkortsvalet kan vara lite svårare, är man ute efter att bygga en speldator så får man se till att skaffa sig ett grafikkort som inte är speciellt långt. Det grafikkortet vi hade till hands som passade var ett GTX 670 av referensdesign, och det fanns inte mycket utrymme till övers vid installation. Vi prövade vårt vanliga Gigabyte HD 7950 OC men vi kunde direkt se att det inte skulle passa då det är ganska precis 30 centimeter långt. Ett ytterliggare försök skedde med ett referenskort av GTX 680 men som tyvärr också var marginellt för långt.

Grafikkort som mäter under 25 centimeter bör gå att få in, men det beror givetvis lite på kylarens konstruktion och placeringen av strömkontakterna. Bäst är om man kan hitta information om andra som använt just ditt grafikkort i detta chassi.

Contents

Subscribe
Notifiera vid
5 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
d-d
d-d
11 Årtal sedan

har ett fortress M-ATX
jobbigt bygge, men ack vad nöjd jag är nu.

Jahadu
Jahadu
11 Årtal sedan

“Komponentmässigt så använder vi ett Nvidia Geforce GTX 670 och en Intel Core-i7 3770K processor med sin standardkylare.”

“Desto bättre temperaturer får vi dock under gaming då processorn endast blir 61 grader vilket får anses som mycket bra med en liten kylare som Noctua NH-L9i.”

Så, vilken kylare använde ni egentligen. :sigh:

11 Årtal sedan

Verkar vara ett trevligt chassie!

Synd att ni inte har några bilder där man kan se hur stor chassiet är. Tycker ni borde ställa det bredvid något så man får lite perspektiv (typ ett mjölkpaket eller något…)