Playstation 3 är en spelkonsol som är nästan ökänt svår att emulera. Idag har vi någorlunda fungerande emulatorer men ingen som kan köra Playstation 3 helt problemfritt. Nu menar nya rapporter att Sony utvecklar en egen PS3-emulator.

Sony är långt ifrån Microsofts nivå när det kommer till bakåtkompatibilitet på sina spelkonsoler. Något Sony nu ska ha insett själva och börjat se över hur man ska kunna erbjuda så många retrospel som möjligt på Playstation 5.

Enligt Jeff Grubb som ofta cirkulerar i diverse läckor ska Sony ha arbetat på en PS3-emulator under en längre tid nu. Enligt Grubb förväntade han sig att emulatorn till Playstation 5 skulle avtäckas redan i år. Nu är han dock inte helt säker på om det faktiskt kommer ske innan årsskiftet men det innebär inte att emulatorn aldrig kommer släppas.

Sony har nyligen nylanserat en uppsättning emulatorer för Playstation 2 och Playstation Portable för Playstation 5. Skulle de kunna dra in Playstation 3 i mixen också har man alltså täckt den absoluta merparten av sitt spelbibliotek genom tiderna.