Nya uppgifter pekar mot att vad som tidigare kallats Spotify HiFi nu blir ett tilläggsval till Premium med ett prispåslag och det fyndiga namnet “Supremium”.

Länge har det pratats och ryktats om högupplöst ljud till Spotify. För över tre år sedan nämnde företaget att ett abonnemang för de som inte vill strömma komprimerat ljud var på väg. Sedan dess har det skjutits upp, glömts bort av många och nästan blivit något av en myt.

Nu menar Bloomberg att Spotify HiFi kommer lanseras innan årsskiftet. Det ska dock inte bli en ny typ av abonnemang. Istället sägs det bli ett tilläggsval för Premium-kunder som får lägga minst 50 kronor extra i månaden om de vill nå HiFi-nivå på musiken. Detta tilläggsval är då vad som får namnet Supremium enligt Bloomberg.

Hur väl detta faktiskt visar sig stämma återstår att se. Förlustlöst ljud från Spotify är som tidigare nämnt något som varit på tal under en längre tid men aldrig blivit verklighet. Att Spotify skulle välja att erbjuda bättre ljud för en extrakostnad går också emot resten av marknaden där förlustlöst ljud redan finns på flera konkurrerande plattformar utan extra kostnad.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)