Testresultat: NHSB och PCMark7
Som vanligt så har vi testat alla enheterna i vår vanliga SSD-testsvit. Men i den här artikeln så har vi valt ut ett par tester som ger en generell bild av enhetens prestanda. I vår stora guide så uppdateras alla diagram för varje ny enhet som vi testar. Så för att se alla testresultat, gå till Svenska SSD-Guiden. Där kan du också läsa mer ingående information om våra tester och vad de olika testerna fokuserar på för användningsområden. I dessa diagram så kommer vi fokusera på hur dessa enheter presterar jämfört med de vi testat tidigare.
Först ut så har vi vårt Game-test från vår egen svit med tester. Nordichardware storage benchmark är ett trace-baserat test som spelar upp ett förinspelat scenario. Resultatet är ett medelvärde baserat på hur mycket data som flyttas under testet delat med tiden som testet tar att köra. I just det här testet så har vi spelat in över fyra timmar med spelande i bland annat Diablo 3, Battlefield 3. Mass Effect 3 och Skyrim.
Speltestet placerar Seagate 600 i det absoluta toppskiktet med liknande prestanda som vi sett hos Corsair Neutron. De är fortfarande en aning efter de absoluta toppmodellerna, men det börjar bra för Seagate.
Vi går raskt vidare till vårt Office-test. Här har vi istället spela in flera dagars intensivt arbete med Microsofts Office-program. Det handlar i första hand om Word 2010, PowerPoint 2010, Outlook 2010, Adobe Reader X och Mozilla Firefox.
Även här så presterar Seagate 600 väldigt likt Corsairs Neutron enheter. Även om det fortfarande är en bit kvar till Samsung 840 PRO och OCZ Vector, så visar Seagate att deras enheter kan vara med och slåss bland giganterna redan från start.
Det sista testet i Nordichardware Storage Benchmark är vårt överlägset tyngsta och mest krävande test. Testet består av dataöverföringar på över 175 gigabyte. Scenariot är baserat på redigering av film med hjälp av Adobe Creative Suite CS4. Framförallt så är det After Effects, Premiere och Media Encoder. Detta test borde reflektera en tungt belastad workstation.
I vårt tyngsta test så är det väldigt jämt i mitten av fältet. 200GB och 240GB hamnar några megabyte efter de snabbaste och åker därför ner en bit i listan. 480GB lyckas pressa ut lite mer prestanda och placerar sig bland de allra bästa.
Om marginalerna var små i vårt editor-test, så är marginalerna ännu mindre i PCMark7. Samtliga enheter presterar näst intill identisk och hamnar i resultatlistans nedre del.
Ni bör nog uppdatera på seagate 600 pro “lägsta pris” 480 gb modellen 956kr 🙂 jag tar fem… den länkar till “intenso” nånting…
Men helt okej diskar nu får vi se om priset är vettigt, och om de nu klarar sig undan buggar…
[quote name=”Dravond”]Ni bör nog uppdatera på seagate 600 pro “lägsta pris” 480 gb modellen 956kr 🙂 jag tar fem… den länkar till “intenso” nånting…
Men helt okej diskar nu får vi se om priset är vettigt, och om de nu klarar sig undan buggar…[/quote]
Ups. Det blev ett litet fel där. Det är iallafall löst nu. Tack för det 🙂
[quote name=”Dravond”][…] den länkar till “intenso” nånting…[/quote]
Av alla diskar… 😆