Acer StarVR – Omslutande VR i 5K med fler sensorer

VR med extra brett synfält

1

Acer och Starbreeze visar upp StarVR. En VR-lösning med stöd för 10 sensorer, 210 graders synvinkel och 5K-skärm som ger en grym upplevelse.

Utvecklingen av VR har verkligen inte klingat utan snarare tvärtom. Vi tittar in hos Acer och Starbreeze på Computex för att se hur det går för deras produkt StarVR. StarVR är en mer avancerad VR-lösning som riktar sig mer mot arkadhallar, företag och större event då den har stöd för betydligt fler sensorer.

Upp till 10 sensorer kan användas med StarVR vilket gör den till den mest följsammaste VR-lösningen vi testat och varje rörelse känns mer naturlig och vi får också större möjligheter att röra oss fritt i ett spelfält i och med detta.

Högupplöst display med extra brett synfält

Skärmen som används i headsetet är en 5K skärm som ger ett 210 gradigt synfält vilket är det som gör upplevelsen mest påtaglig då bilden omsluter synfältet på ett helt annat sätt än vad vi är vana att se när det kommer till VR-lösningar.

StarVR är och kommer inte bli en konsumentprodukt och således kan slutkonsumenter inte ge sig ut i handeln för att införskaffa ett exemplar, men förhoppningsvis så kan StarVR dyka upp i en arkadhall nära dig så du får chansen att testa.

Lägsta pris på Prisjakt.se (Affiliate)

→ Följ NordicHardwares Computex-bevakning bakom kulisserna på Instagram.

Subscribe
Notifiera vid
1 Comment
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
7 Årtal sedan

Synd, den kan man säkert titta på film på med behållning. Till skillnad mot Vive vars bild ser ut som om man tagit en tjock-TV och satt stort förstoringsglas över skärmen.