Omdömen

Vi börjar med att summera våra testade kort och dela ut separata omdömen kring deras prestation i våra tester. Märk väl att vi till stor del lämnar GPU-specifika egenheter utanför dessa omdömen. Detta är något vi tar upp i mer detalj när vi delar ut våra utmärkelser och rekommendationer på nästa sida.

OBS! För att göra prisjämförelsen så rättvis som möjligt har vi i första hand plockat cirkapriserna från någon av de större svenska återförsäljarna där vi räknar in Komplett, Dustinhome, Webhallen, Inet, Alina, Cdon och Misco.

Testades 2015-09-03

Asus Geforce GTX 980 Ti Strix 6GB Omdöme från: 2015-09-03
images/labswedish/artiklar/Grafik/GTX_980Ti_roundup/largethumbnails/Asus_GTX_980_Ti_Strix_001.jpgBland partnertillverkarnas GTX 980 Ti är Asus det högst fabriksöverklockade grafikkortet, vilket också syns på testresultaten – det här är det kraftfullaste partnertillverkade grafikkortet vi har testat hittills – även kraftfullare än Geforce GTX Titan X. Asus GTX 980 Ti är även det bredaste och näst längsta grafikkortet i detta test. Asus har valt att utveckla ett eget kretskort för GTX 980 Ti som är betydligt större än konkurrenternas. Användandet av ett eget kretskort bär frukt i form av riktigt bra överklocknigsmarginal – på vårt exemplar kan vi till exempel pressa grafikminnet till över 8 000 megahertz effektiv frekvens.

I våra tester presterar Asus nya kylarlösning bra i förhållande till mängden värmeenergi som faktiskt måste hanteras. Kortet är inte allra tystast, men tyst nog för att inte vara störande och kylaren presterar helt klart bra för ett kort av den här kalibern. Priset hamnar på  7 490 kronor, ett pris som är i premiumklassen men inte i överkant för ett GTX 980 Ti – det är det näst billigaste GTX 980 Ti-kortet i det här testet, efter Inno3D:s variant.

Fördelar
+ Bäst prestanda av samtliga testade GTX 980 Ti
+ Högst fabriksöverklockning
+ Bra överklockningsmarginal
+ Fabriksöverklockat minne
+ Tyst och effektiv kylare

Nackdelar
– Stort grafikkort, mäter in på 305 millimeter
– Högt pris

Cirkapris: 7 490 kronor inklusive moms (Lägstapris på Prisjakt.nu: Product price)

EVGA Geforce GTX 980 Ti ACX 2.0 SC Omdöme från: 2015-09-24
images/labswedish/artiklar/Grafik/GTX_980Ti_roundup/largethumbnails/EVGA_GTX_980_Ti_SSC_001.jpgEVGA har imponerat oss tidigare med sina grafikkort med ACX-kylare och fabriksöverklockade klockfrekvenser men den här varianten av Geforce GTX 980 Ti snubblar på mållinjen på grund av tuff konkurrens. EVGA:s ACX 2.0+ kylare presterar bra med inte bäst, vi mäter temperaturen under belastning till 76 grader Celsius, vilket gör att det blir det näst varmaste grafikkortet i vårt test. EVGA:s kylarlösning är heller inte tystast; med 38 decibel under belastning är EVGA:s kylarlösning ett av de mer högljudda korten i testet och kommer definitivt höras genom chassisidan. EVGA:s GTX 980 Ti kommer överklockad från fabrik, men har de lägsta klockfrekvenserna av våra testade kort vilket vi också ser i prestandatesterna, där EVGA ligger något bakom konkurrenterna. Priset för EVGA:s GTX 980 Ti är 6 990 kronor i skrivande stund och medan det är ett av de billigare GTX 980 Ti-korten på marknaden innebär den tuffa konkurrensen från det snäppet snabbare och billigare Inno3D-kortet att EVGA inte riktigt når en utmärkelse.

Fördelar
+ Kabriksöverklockat
+ Kompakt grafikkort, minsta GTX 980 Ti-varianten i vårt test

Nackdelar
– Hänger inte med konkurrenternas prestanda
– Höga temperaturer under belastning
– Högt pris

Cirkapris: 7 890 kronor inklusive moms (Lägstapris på Prisjakt.nu: Product price)

Gigabyte Geforce GTX 980 Ti Windforce 2 OC Omdöme från: 2015-09-03
images/labswedish/artiklar/Grafik/GTX_980Ti_roundup/largethumbnails/Gigabyte_GTX_980Ti_G1_Gaming_001.jpgLikt konkurrenterna är Gigabyte med i matchen och släpper ett GTX 980 Ti med sin välkända Windforce 3X kylare. Gigabyte har inte gjort några större förändringar med kylaren det senaste året och även här är det i grunden samma kylare som på tidigare modeller. Med det sagt menar vi inte att kylaren är dålig, utan tvärtom är det den bästa kylarlösningen i vårt test. Gigabytes Windforce 3X-kylare har den lägsta temperaturen i vårt test på 70 grader Celsius under belastning och är samtidigt tystast med 35,5 decibel. Det är imponerande siffror för det här kortet, med tanke på dess storlek och prestandan så går det här kortet mycket svalt och är oerhört tyst.

Fördelar
+ Bra prestanda
+ Fabriksöverklockat
+ Effektiv kylarlösning

Nackdelar
– Stort grafikkort, mäter in på 300 millimeter
– Högt pris

Cirkapris: 7 990 kronor inklusive moms (Lägstapris på Prisjakt.nu: Product price)

Inno3D GTX 980 Ti X3 Ultra 6GB Omdöme från: 2015-09-03
images/labswedish/artiklar/Grafik/GTX_980Ti_roundup/largethumbnails/Inno3D_GTX_980_Ti_Ultra_003.jpgNykomlingen Inno3D imponerar stort med sitt GTX 980 Ti. Med en ovanligt stor kylarlösning och en generös överklockning visar Inno3D att man kan konkurrera mot de mer etablerade märkena i branschen. Kylarlösningen är lite väl stor tycker vi, det täcker hela tre PCI platser och väger en hel del. Inno3D:s kylarlösning iChill X3 Ultra har en temperatur på 77 grader Celsius under belastning, vilket gör det till det näst varmaste grafikkortet i vårt test, närmast neråt är Asus på 74 grader Celsiu och EVGA på betydligt varma 84 grader Celsius. Det går betydligt bättre på ljudfronten för Inno3D. Tillsammans med Gigabyte är Inno3D:s kort på en delad förstaplats med 35,5 decibel – imponerande tyst.

Inno3D kommer också fabriksöverklockad likt konkurrenterna. Man har skruvat upp frekvenserna något mer än både MSI och EVGA. Med samma frekvenser som Gigabyte och en överklockad minnesfrekvens likt Asus hamnar Inno3D:s GTX 980 Ti nästan direkt efter Gigabyte.

Prislappen hamnar på låga 6 790 kronor och gör det här kortet det ett av de mest intressanta i vårt test. Inno3D är det hittills billigaste GTX 980 Ti kortet på marknaden med en generös överklockning och kompetent kylarlösning – vill du ha ett GTX 980 Ti men fortfrande komma undan så billigt som möjligt och fortfarande få ett riktigt kraftfullt kort är det är lösningen för dig.

Fördelar
+ Bra prestanda och näst högst fabriksöverklockning, men likt Gigabyte något sämre prestanda än Asus
+ Fabriksöverklockat minne
+ Tystgående kylare
+ Billigt för att vara GTX 980 Ti
Nackdelar
– Stor kylare, täcker tre PCI platser
– Lite höga temperaturer under belastning
– Stort grafikkort, mäter in på 300 millimeter

Cirkapris: 6 790 inklusive moms (Lägstapris på Prisjakt.nu: Product price)

MSI Geforce GTX 980 Ti Gaming 6G Omdöme från: 2015-09-03
images/labswedish/artiklar/Grafik/GTX_980Ti_roundup/largethumbnails/MSI_GTX_980_Ti_Gaming_001.jpgLikt tidigare modeller från Msi ser vi Twin Frozr kylaren även på GTX 980 Ti, en kylare som vi känner igen. Bortsett från de lite höga temperaturerna vid vila så presterar Twin Frozrz kylaren ypperligt och är sett till resultaten ett av de svalare och tystare korten i vårt test – dock lider det tyvärr av spoltjut vid belastning. Direkt ur lådan är MSI:s GTX 980 Ti inställt på standardläget Gaming där klockfrekvenserna är överklockade men vill man kan man ändra läget till “OC” och få ut några fler megahertz ur kortet. Överlag presterar kortet bra, men med en prislapp på nästan 8 000 kronor finns det helt enkelt mer mervärde att hämta hos konkurrerande kort från exempelvis Asus, Gigabyte eller Inno3D.

Fördelar
+ Kabriksöverklockat
+ Tre valbara lägen, OC-läge med generös fabriksöverklockning
+ Kompakt
+ Tyst kylare i standardläget

Nackdelar
– Högt pris
– Spoltjut

Cirkapris: 7 990 kronor inklusive moms (Lägstapris på Prisjakt.nu: Product price)

Testades 2014-12-17

Inno3D GTX 980 Ultra Herculez X4 Air Boss 4GB Omdöme från: 2014-12-17
airboss_cooler2Från Inno3D får vi det kraftfullaste enkelkretsade grafikkortet vi testat och också ett av de mest aggressivt namnsatta och designade. Kortet toppar listan i våra prestandatester och är det svalaste av sitt slag vi testat – men samtidigt är ljudnivån i kombination med prislappen på väl över 6 300 kronor gör det svårt att ge kortet en allmän rekommendation.

Fördelar:
+ Mycket bra prestanda
+ Svalt
+ Bra överklockningspotential
+ Inbyggd insexnyckel!

Nackdelar:
– Dyrt
– Högljutt då den 50mm stora sidofläkten inte kan varvtalsregleras
– Tjockt, täcker mer än två expansionsplatser
Cirkapris vid publicering: 6 300 kr (Lägstapris på prisjakt:

)

Testades 2014-12-08

Sapphire Radeon R9 290X Vapor-X 8GB Omdöme från: 2014-12-08
Sapphire_R9_290X_VaporX_02.jpgSapphire samlar på sig många pluspoäng med sin Vapor-X-variant av Radeon R9 290X och vi kan inte förneka att det rör sig om ett riktigt vasst entusiastkort. Det är det snabbaste Hawaii-kortet vi testat, med trevlig överklockningspotential och en kylare som, medan den inte är knäpptyst, presterar bra med tanke på värmeutvecklingen som trots allt behöver tas hand om. Problemet är prissättningen, och med en prislapp på omkring tusenlappen över andra R9 290X-kort så får du helt enkelt inte rimlig valuta för pengarna med Sapphires kort. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med fördelar med 8 gigabyte grafikminne idag för att motivera ett köp.
Fördelar:
+ Bra prestanda
+ Fabriksöverklockat minne
+ Bra överklockningspotential
+ Effektiv kylare
+ Framtidssäkert
Nackdelar:
– Den tjocka kylaren täcker många expansionsplatser på moderkortet
– Minimal prestandavinst från 8GB minne
– Dyrt
Cirkapris vid publicering: 4 700 kr (Lägstapris på prisjakt:

)

Testades 2014-10-29

Powercolor Radeon R9 290 PCS+ 4GB Omdöme från: 2014-10-29
EVGA_GTX_980_SC_13Powercolor tar i från tårna med sitt entusiastkort Radeon R9 290 PCS+, men tyvärr är det inte nödvändigtvis positivt i alla lägen. Den rejäla kylaren håller kretsen imponerande sval, men alstrar också mycket oväsen. Tillräckligt mycket för att göra kortet till det mest högljudda vi testat i den här guiden. Prestandan är inte dålig, men inte heller bra nog för att motivera ett köp i och med den alldeles för aggressiva fläktkurvan. Därtill tar kortet upp väldigt mycket plats i chassit och går i skrivande stund inte heller att få tag i i svenska butiker. Powercolor Radeon R9 290 PCS+ är därför inte heller ett kort vi kan rekommendera med gott samvete.

Fördelar:
+ Mycket låga GPU-temperatur
+ Fabriksöverklockat minne

Nackdelar:
– Den tjocka kylaren täcker många expansionsplatser på moderkortet
– Väldigt högljutt
– Säljs för närvarande inte i Sverige.
Cirkapris vid publicering: 3 800 kr (Lägstapris på prisjakt:

)

Testades 2014-10-21

EVGA Geforce GTX 980 ACX SC 4GB Omdöme från: 2014-10-21
EVGA_GTX_980_SC_13Med sin toppmodell ur Maxwell-familjen har EVGA den här gången lyckats imponera från början till slut. Med nästan absurda fabriksfrekvenser blåser kortet sig igenom vår testsvit som ny prestandamästare. Därtill imponerar företagets ACX 2.0 kylare genom att med en välbalanserad fläktkurva hålla både temperaturer och ljudnivå nere. EVGA:s grafikkort är både snabbare och snäppet billigare än konkurrenten MSI och vinner därför dragkampen mellan de två. Det ska dock tilläggas att du idag kan få ett GTX 780 Ti för 4 500 – 5 000 kronor som därmed ger en hel del prestanda för pengarna – dock med högre effektförbrukning och utan det generösa portutbudet och HDMI 2.0.
Fördelar:
+ Klassledande prestanda
+ Svalt och tyst
+ Bra överklockningspotential
+ Bra portutbud
+ Bra och flexibla garantivillkor
+ Hög prestanda per watt
Nackdelar:
– Inga nämnvärda
Cirkapris vid publicering: 5 500 kr (Lägstapris på prisjakt:

)

 

MSI Geforce GTX 980 Gaming 4GB Omdöme från: 2014-10-21
MSI_GTX_980_Gaming_13Vi har numera för vana att se starka grafikprestationer från MSI och GTX 980 Gaming är inget undantag. Med tre frekvensprofiler och en redan ganska generös fabriksöverklockning levererar MSI gott om prestanda och gott om utrymme för egen överklockning, samtidigt som det är praktiskt taget ljudlöst i drift. Det är ett sylvasst grafikkort för entusiasten, men får i slutändan se sig slaget av EVGA som lyckas pressa ur ytterligare lite mer prestanda direkt ur lådan med sitt GTX 980 ACX SC som finns att köpa för 100 – 200 kronor mindre.

Fördelar:
+ Bra basprestanda med tre frekvensprofiler
+ Bra överklockningspotential
+ Svalt och tyst
+ Bra portutbud
+ Hög prestanda per watt

Nackdelar:
– Inga nämnvärda
Cirkapris vid publicering: 5 600 kr (Lägstapris på prisjakt:

)

Testades 2014-10-15

PNY Geforce GTX 780 Ti 3GB Omdöme från: 2014-10-15
PNY_GTX_780Ti_XLR8_03PNY satsar på fabriksöverklockning och en riktigt aggressiv kylare i sin XLR8-variant av GTX 780 Ti och tyvärr måste vi säga att det är en lösning som inte riktigt går hela vägen. Konkurrenterna MSI, Asus och Gigabyte erbjuder samtliga högre frekvenser från fabrik och därmed också en bättre basprestanda – samtidigt som de inte kommer i närheten av PNY-kortets öronbedövande ljudnivå. Fördelen är en trevlig överklockningspotential, den högsta hittills som vi testat hos ett GTX 780 Ti-kort, men knappast tillräckligt för att med gott samvete motivera ett köp – särskilt inte då kortet i nuläget knappt går att hitta i Sverige.
Fördelar:
+ Bra överklockningspotential
+ Svalt
Nackdelar:
– Högljutt
– Långt
– Begränsad tillgång i Sverige
– Inte konkurrenskraftig basprestanda
Cirkapris vid publicering: 4 800 kr (Lägstapris på prisjakt:

)

Testades 2014-09-20

Asus Geforce GTX 970 Strix 4GB Omdöme från: 2014-09-20
images/labswedish/artiklar/Grafik/Roundup_2013_prestanda_uppd/largethumbnails/Asus_GTX_780_Strix_02.jpgAsus nuvarande toppmodell i GTX 970-serien är ett mycket välavvägt grafikkort. Visst hade vi gärna sett ytterligare spetsade klockfrekvenser från fabrik och en något mer konkurrenskraftig prislapp. Men med riktigt god prestanda, en riktigt tyst och effektiv grafikkortskylare samt en ensam 8-pins kontakt för strömförsörjning är detta ett kort utan större svagheter.

Fördelar:
+ Kräver endast en 8-pinskontakt
+ Tyst med semipassiv kylare
+ Strömsnålt
+ HDMI 2.0
Nackdelar:

– Omotiverat hög prislapp
Cirkapris vid publicering: 3 590 kr (Lägstapris på prisjakt:

)

 

Gigabyte Geforce GTX 970 G1 Gaming 4GB Omdöme från: 2014-09-20
images/labswedish/artiklar/Grafik/Roundup_2013_prestanda_uppd/largethumbnails/Asus_GTX_780_Strix_02.jpgGigabyte laddar från tårna och levererar ett GTX 970 kort med få kompromisser. Fabriksöverklockningen är imponerande och överklockningspotentialen riktigt ruggiga. Kylaren kunde dock varit lite kortare och fått en mer finjusterad fläktkurva men kortet är fortfarande tystlåtet och dubbla bioskretsar, extremt låg GPU-temperatur och ett slagkraftigt pris rundar av ett imponerande grafikkort.
Fördelar:
+ Generös fabriksöverklockning
+ Grym överklockningspotential
+ Dubbla bios
+ Strömsnålt och Riktigt låg GPU-temperatur
+ Fem skärmutgångar (3xDP)
+ Prisvärt
+ HDMI 2.0
Nackdelar:
– Kortet är i längsta laget (300mm)
Cirkapris vid publicering: 3 490 kr (Lägstapris på prisjakt:

)

 

MSI Geforce GTX 970 Gaming 4GB Omdöme från: 2014-09-20
images/labswedish/artiklar/Grafik/Roundup_2013_prestanda_uppd/largethumbnails/Asus_GTX_780_Strix_02.jpgMSI bygger vidare på sin Gaming-serie och presenterar GTX 970-modellen med sin ny Twin Frozr V-kylare som slår konkurrenterna på fingrarna med superlåg ljudnivå och återhållsamma temperaturer. Att kortet trots detta är relativt kompakt är än mer imponerande. Färdiga OC-profiler och goda överklockningspotential ger kortet ytterligare mervärde, vilket knappt behövs med tanke på den redan aggressiva prislappen.

Fördelar:
+ Mycket tyst med semipassiv kylare
+ Bra överklockningspotential
+ Strömsnålt
+ HDMI 2.0
+ Prisvärt
+ Musmatta medföljer (Tidsbegränsat)
+ Förhållandevis kort (267mm)
Nackdelar:

– Inga nämnvärda

Cirkapris vid publicering: 3 490 kr (Lägstapris på prisjakt:

)

 

Testades 2014-06-13

Asus Geforce GTX 780 Strix Omdöme från: 2014-06-13
images/labswedish/artiklar/Grafik/Roundup_2013_prestanda_uppd/largethumbnails/Asus_GTX_780_Strix_02.jpg
Asus levererar med sitt nya Strix-koncept en intressant tapning på Nvidia GTX 780 som presterar utmärkt i vila och låg belastning till en extremt låg ljudnivå. Fläktstyrningen gör att fläktarna står helt still upp till 65 grader celsius varför kortet lämpar sig till system som vid vanlig användning såsom kontorsarbete och filmtittande behöver vara tysta. Problemet är en något för hög ljudnivå vid belastning och en ojämn fläktkrurva med frekventa toppar och dalar i rotationshastigheten som försämrar upplevelsen. Prestandan är det dock inget fel på samtidigt som det egendesignade kretskortet och kylarlösningen klarar av att hålla kortet stabilt vid kraftig manuell överklockning. Sammanfattningsvis är Asus Strix GTX 780 en i grunden bra produkt med en i dagsläget unik funktion men även ett par nackdelar och en tveksam prissättning.
+ Effektiv kylare vid låg till mild belastning, bra överklockningsmarginal, 6 GB minne
– Hög ljudnivå vid belastning, tveksam prissättning
Cirkapris vid publicering: 5 590 kr (Lägstapris på prisjakt:

)

Testades 2014-05-19

MSI Radeon R9 290X Gaming Omdöme från: 2014-05-20
MSI_R9_290X_Gaming_02.jpg
MSI levererar med sitt 290X Gaming en kompetent men något högljud lösning utan riktigt klara fördelar. Prestanda finns helt klart i kretsen och kylaren klarar av sin uppgift utan att frekvenserna sänks efter långvarig belastning men problemet är att mycket billigare och tystare alternativ finns att tillgå som presterar nära nog identiskt. Med detta i åtanke blir det svårt att rekommendera produkten och kortet går därmed utan utämärkelser.+ Effektiv kylare, bra prestanda
– Hög ljudnivå, tveksam prissättningCirkapris vid publicering: 4 990 kr (Lägstapris på prisjakt:

)

Testades 2014-05-08

MSI Radeon R9 290 Gaming Omdöme från: 2014-05-08
MSI_Radeon_R9_290_Gaming_02.jpgMSI spinner vidare på sitt koncept och levererar ett klart bättre kort än AMD:s referensmodell med sitt R9 290 Gaming. Som vi tidigare vant oss vid är fabriksöverklockningen inte direkt upphetsande men vid manuell justering upppnås fina värden med en hel del extra prestanda som resultat. Till detta kommer en redan imponerande basprestanda från kretsen vilket kombinerat med Twin Frozr IV-kylaren levererar en låg ljudnivå – om än inte riktigt i paritet med exempelvis Asus DirectCu variant. R9 290 presterar mycket bra i de flesta spel och med en förhållandevis aggressiv prislapp från välrenomerade butiker är det inte mycket som faller fel. Enda smolket i bägaren för tillverkaren är att minst lika kompetenta motsvarigheter finns hos andra företag för samma eller liknande pris.
+ Effektiv kylare, flera automatiska överklockningsprofiler
– Inte konkurrenskraftig prissättning
Cirkapris vid publiceringsdatum: 3 690 (Lägstapris på prisjakt:

)

Testades 2014-05-06

Gigabyte Geforce GTX Titan Black GHz Edition 6GB
Omdöme från: 2014-05-06
Asus_GTX760_Striker_05.jpgGigabyte levererar ett kraftigt grafikkort med extra mervärde i form av en mycket kompetent kylare som både levererar lägre temperaturer, mer överklockningsmarginal och lägre ljudnivå. Prestandan är klassledande då Gigabyte Titan Black levereras med den högst registrerade boostfrekvensen av alla GK110-baserade grafikkort vi testat hittills. Samtidigt som kortets medföljande Windforce-kylare ser till att den maximal boostfrekvensen bibehålls även under tung och långvarig belastning. Detta tillsammans med hela 6 GB minne, som till på köpet klockar mycket bra, gör produkten till det just nu snabbaste singel-GPU kortet och väl värd vår “Bäst Prestanda”-utmärkelse. Med tanke på prisnivån för produkten rekommenderas kortet dock endast till extrema entusiaster som kräver det absolut bästa och/eller proffessionella användare på jakt efter ett förhållandevis “billigt” alternativ till en arbetsstation.

+ Ett av marknadens kraftfullaste grafikkort, inte minst för dubbelprecision, bra kylare.
– Dyrt, vårt exemplar har spoltjut.

Cirkapris vid publiceringsdatum: 9 690 kronor (Lägst på prisjakt.se:

)

Testades 2014-04-17

Asus Geforce GTX 760 Striker 4GB
Omdöme från: 2014-04-17
Asus_GTX760_Striker_05.jpgAsus har verkligen satsat på en tämligen unik lösning med sitt ROG GTX 760 Striker. De svulstiga komponenterna, väl tilltagna strömförsörjningen tillsammans med en förhållandevis hög fabriksöverklockning och en effektiv kylare skvallrar om en produkt utöver det vanliga – funktioner som också ger konsumenten märkbart högre potential att nå höga klockfrekvenser och därigenom god prestanda och då särskilt minnesfrekvensen som enligt våra egna tester är kapabel att nå mycket höga värden. Dessvärre är även priset utöver det vanliga i jämförelse med andra kort med samma 760-krets. Detta innebär att kortet måste konkurrera med i grunden betydligt mer kraftfulla grafikkort vilket gör Striker något svår att placera. För samtidigt som den trevliga överklockningsmarginalen och den påkostade designen lockar blir dessvärre slutresultatet ganska dyrt i jämförelse med vad konsumenten rent prestandamässigt kan få för samma peng på annat håll. När överklockning och framtidssäkerhet tas med i beräkningen blir bilden lite ljusare för Striker-kortets del. Det räcker dock inte hela vägen fram till utmärkelser eller köprekommendationer med den nuvarande prissättningen.
+ Rejäl störmförsörjning, effektiv kylare, bra överklockningspotential.
– Något aggressiv fläktkurva, högt pris, något snål fabriksöverklockning.
Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 790 kronor (Lägst på prisjakt.se: Ännu ej listat)

 

Testades 2014-04-11

Asus Radeon R9 290X Matrix 4GB
Omdöme från: 2014-04-11
Asus_R9_290X_Matrix_002Asus erbjuder mängder av finesser för överklockaren med sitt Radeon R9 290X Matrix, även om det här finns betydligt fler frågetecken än för dess syskonkort baserat på GTX 780 Ti. Hawaii-kretsen är inte en överklocknigsvänlig krets i sin natur då den pressar sina ström- och temperaturgränser redan ur fabrik, och det krävs verkligen extrema kylningsmetoder för att få ut någon överklockningsmarginal från kortet. Dessutom använder det inte lika högkvalitativa minnen som konkurrenten från MSI. På grund av sitt pris och prestandabild har vi idag svår tatt rekommendera Radeon R9 290X över huvud taget och den här typen av påkostade modeller blir snarare en skrytprodukt än fyller ett reellt behov.
+ Många finesser för kvävekylning, “brännbart” BIOS, extra störmförsörjning, bra kylare.
– Något aggressiv fläktkurva, högt pris, något snål fabriksöverklockning, inte en överklockningsvänlig grafikkrets.
Cirkapris vid publiceringsdatum: 5 750 kronor (Lägst på prisjakt.se:

)

 

MSI Radeon R9 290X Lightning 4GB
Omdöme från: 2014-04-11
MSI_R9_290X_Lightning_002MSI levererar ett riktigt kraftpaket med sitt Radeon R9 290X Lightning, även om det precis som Asus variant kräver flytande kväve för att verkligen kunna visa vad det går för. Hawaii-kretsen är helt enkelt inte kapabel att nå mycket högre klockfrekvenser och särskilt inte med traditionell luftkylning. Dock lider inte minnet av samma symptom, och de rappa Samsung-kretsarna i MSI:s kort kunde klockas hela vägen upp till 6 400 megahertz för en riktigt rejäl bandbredd. Som vi skrev i omdömet för Asus konkurrerande variant har vi dock svårt att rekommendera ett köp av R9 290X oavsett form idag, och dessa påkostade varianter är inget undantag. R9 290X Lightning är ett imponerande stycke ingenjörskonst, men dessvärre också på många sätt pengar i sjön.

+ Högkvalitativt minne, många överklockningsfinesser, rejäl strömförsörjning.
– Aggressiv fläktkurva, högt pris, något snål fabriksöverklockning.

Cirkapris vid publiceringsdatum: 5 490 kronor (Lägst på prisjakt.se:

)

Testades 2014-03-28

Asus Geforce GTX 780 Ti Matrix 3GB
Omdöme från: 2014-03-28
Asus_GTX_780TI_Matrix_001Asus Geforce GTX 780 Ti Matrix är ett riktigt monsterkort för den som överklockar, med mängder av extrafunktioner för att pressa frekvenserna till det yttersta. Överklockningsmarginalen är i toppklass, även om vi gärna hade sett en högre fabriksöverklockning för att konkurrera med exempelvis det billigare kortet från Gigabyte direkt ur lådan. Prislappen är rejäl, men för den som är villig att gräva i plånboken finns det inte mycket vassare överklockningskort att köpa idag.
+ Imponerande överklockningspotential, extra störmförsörjning, mängder av överklockningsfinesser.
– Aggressiv fläktkurva, högt pris, något snål fabriksöverklockning.
Cirkapris vid publiceringsdatum: 6 700 kronor (Lägst på prisjakt.se:

)

Testades 2014-03-25

Asus Radeon R9 280X DirectCU II TOP 3GB
Omdöme från: 2014-03-26
Asus_R9_280X_DCUII_02.jpgI och med Tahiti XT-kärnan så är Asus R9 280X väldigt bekant från företagets DirectCU II-version av HD 7970. Det bjuds i vanlig ordning på en av marknadens vassaste kylare, och en trevlig mängd prestanda för under 3 000 kronor. Närmsta konkurrerande krets från Nvidia är GTX 770, och Asus variant av 280X lyckas slå företagets egen GTX 770-variant på fingrarna i samtliga upplösningar för en liknande prislapp.

+ Mycket prestanda för pengarna, effektiv kylare.
– Något hög effektförbrukning.

Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 790 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

Gigabyte Radeon R9 290 OC 4GB
Omdöme från: 2014-03-26
Gigabyte_R9_290_OC_01.jpgGigabyte levererar sitt Radeon R9 290 med sin välbeprövade Windoforce-kylare, och ligger hack i häl på konkurrenten Asus. Dock har Gigabytes utgåva samma aggressiva fläktkurva som vi känner igen från flera andra Windforce-modeller, och lyckas därför inte riktigt norpa kronan från Asus och deras tystare DirectCU-modell.
+ Bra prestanda, särskilt i höga upplösningar, bra överklockningspotential.
– Lite aggressiv fläktkurva.
Cirkapris vid publiceringsdatum: 3 790 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

MSI Radeon R9 280X Gaming 3GB
Omdöme från: 2014-03-26
Asus_R9_290X_DCUII_002MSI:s tappning av R9 280X kommer i företagets vanliga stuk med en av marknadens mest väljusterade kylare, som håller ljudnivån nere och samtidigt håller kortets temperaturer i schack. Medan det inte är testets allra snabbaste kort kan det vara ett vasst alternativ för den som vill ha en bra balans mellan ljudnivå och prestanda i den här prisklassen.

+ Tyst och effektiv kylare, lågt pris.
– Snål fabriksöverklockning, något begränsad överklockningspotential, något hög strömförbrukning

Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 600 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

Testades 2014-02-06

Asus Radeon R9 290 DirectCU II 4GB
Omdöme från: 2014-02-06
Asus_Geforce_GTX_770_CUII_02Asus visar med sin tappning av R9 290 att den välbeprövade DirectCU II-kylaren har vad som krävs för att tygla AMD:s Hawaii-krets. Kortet levererar fina prestandaresultat, låga temperaturer och en riktigt låg ljudnivå. Vi hade dock gärna sett en ytterligare spetsad fabriksöverklockning, men det finns samtidigt gott om potential för manuella frekvensökningar på grafikkretsen. Asus Radeon R9 290 DirectCU är ett prisvärt och mycket väldesignat entusiastkort som skräddarsytt för BF4-entusiasten.
+ Mycket effektiv kylare, förhållandevis låg strömförbrukning, bra prestanda särskilt i BF4.
– Något snål fabriksöverklockning.
Cirkapris vid publiceringsdatum: 3 990 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

Testades 2013-12-31

Asus Geforce GTX 770 DirectCU II
Omdöme från: 2013-12-31
Asus_Geforce_GTX_770_CUII_02Asus satsar på ett välbeprövat grepp och levererar ett Geforce GTX 770-kort med förhållandevis marginell fabriksöverklockning. Basprestandan kan inte mäta sig med de värsta modellerna med samma GPU. DirectCU II-kylaren ger däremot både goda temperaturer och låg ljudnivå samtidigt som överklockningspotentialen är lika goda som hos de flesta konkurrenter. Ett väl avvägt GTX 770-kort utan några större brister.

+ Effektiv kylare, lägre energiförbrukning än konkurrenterna, god överklockningspotential
– Något snål fabriksöverklockning

Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 900 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

Asus Geforce GTX 780 DirectCU II 3GB
Omdöme från: 2013-12-31
Asus_Geforce_GTX_770_CUII_02I samband med lanseringen av GTX 780 passade Asus på att uppgradera sin DirectCU II-kylare för ytterligare spetsad kylförmåga. Resultatet är riktigt fina temperaturer vid belastning, men vi hade gärna sett en mindre aggressiv fläktkurva för att dämpa ljudnivån ytterligare även om kylaren är långt ifrån högljudd. Asus håller återigen lite på fabriksöverklockningen och man hänger inte med toppmodellerna i basprestanda. Överklockningspotentialen är däremot goda och kortet är samtidigt mer energisnålt än de flesta konkurrenter.
+ Effektiv kylare, lägre energiförbrukning än konkurrenterna
– Något snål fabriksöverklockning, lite väl aggressiv fläktkurva ger onödigt hög ljudnivå
Cirkapris vid publiceringsdatum: 4 300 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

Asus Radeon R9 290X DirectCU II
Omdöme från: 2013-12-31
Asus_R9_290X_DCUII_002Asus gör ett bra jobb när det kommer till att tämja AMD:s kraftpaket Radeon R9 290X. Tillverkaren höjer klockfrekvensen på både GPU och minne direkt från fabrik, samtidigt som DirectCU II-kylaren ger oss betydligt trevligare ljudnivå och lägre temperaturer än referenskorten. Vi rekommenderar att man alla gånger väljer “silent”-läget då prestandaförlusten i de flesta välventilerade chassi blir minimal och ljudnivån betydligt behagligare. Grafikkortet drar enorma mängder ström och överklockningspotentialen är inte de bästa men Asus visar vad som går att åstadkomma med AMD:s nya GPU.

+ Mycket god prestanda, Presterar märkbart bättre än AMD:s referenskort, Effektiv kylare som lyckas tygla AMD:s grafikkrets
– Något begränsade överklockningspotential, mycket hög effektförbrukning

Cirkapris vid publiceringsdatum: 5 190 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

Evga Geforce GTX 770 ACX Superclocked
Omdöme från: 2013-12-31
EVGA_GTX770_ACX_01Evga laddar med en riktigt ordentlig fabriksöverklockning och lägger sig i det övre prestandaskiktet bland våra testade GTX 770-modeller. Grafikkortets stilrena kylare är tyvärr inte riktigt imponerande och når varken några klassledande temperaturer eller ljudnivå. Överklockningspotentialen är klart godkända men kylaren känns tyvärr något underdimensionerad.
+ Bra basprestanda med fin fabriksöverklockning
– Relativt hög ljudnivå med en underdimensionerad kylare
Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 900 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

Evga Geforce GTX 780 ACX SC 3GB
Omdöme från: 2013-12-31
EVGA_GTX780_ACX_02På gott och ont en närmast kopia av sitt yngre syskon erbjuder Evga en ganska rejäl fabriksöverklockning på sitt GTX 780 ACX SC. I sitt basutförande är kortet faktiskt ett av de absolut snabbaste vi testat med GTX 780. Tyvärr är även kylarens prestanda likvärdig där temperaturerna är klart godkända men ljudnivån är på tok för hög för att kortet ska kunna hävda sig i den benhårda konkurrensen. Godkända överklockningspotential och mycket fin basprestanda till trots gör den kraftiga effektförbrukningen och kylarens bristfälliga kapacitet att kortet får svårt att hävda sig.

+ Ett av de snabbaste GTX 780-kort vi testat
– Det mest högljudda GTX 780-kort vi testat, hög effektförbrukning

Cirkapris vid publiceringsdatum: 4 400 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

Gigabyte Geforce GTX 770 OC 2GB
Omdöme från: 2013-12-31
Gigabyte_GTX770_OC_02Gigabyte satsar vidare på fabriksöverklockning och sin Windforce-kylare i GTX 770 OC. En fin fabriksöverklockning gör att kortets basprestanda placerar sig i tätstriden bland våra testade GTX 770-kort. Kylaren håller också en bra balans mellan temperatur och ljudnivå även om det finns bättre alternativ på marknaden. Fin överklockningspotential och oftast konkurrenskraftig prissättning är också fördelar värda att nämna.
+ God basprestanda med fin fabriksöverklockning, hyfsat balanserad kylare
– Kylaren kunde varit ytterligare lite tystare
Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 790 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

 

Gigabyte Geforce GTX 780 OC 3GB
Omdöme från: 2013-12-31
Gigabyte_GTX770_OC_02Gigabyte levererar ett av de snabbaste GTX 780-kort vi testat med en fin fabriksöverklockning. Kortets överklockningspotential är godkända för GPU och snarast imponerande för minneskretsarna. Windforce-kylaren håller temperaturerna på riktigt fina nivår och även om kortet är långt ifrån högljutt hade vi nästan hellre sett en mindre aggressiv fläktkurva direkt från fabrik. Effektförbrukningen ligger på ett medelvärde och som vanligt verkar Gigabyte satsa på en aggressiv prissättning som alltid är välkommet.

+ God basprestanda med fin fabriksöverklockning, hyfsat balanserad kylare
– Onödigt aggressiv fläktkurva

Cirkapris vid publiceringsdatum: 4 190 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

 

Gigabyte Geforce GTX 780 Ti OC 3GB
Omdöme från: 2013-12-31
Gigabyte_GTX770_OC_02Nvidias kraftfullaste grafikkort GTX 780 Ti är ett riktigt monster och Gigabyte var snabba på att ge grafikkortet sin Windforce-behandling. Kretskortet är inget direkt utöver det vanliga men med en ganska rejäl fabriksöverklockning är detta ett av de absolut snabbaste grafikkorten vi testat någonsin. Kylaren har också vuxit till sig och har en mer balanserad fläktkurva med klart godkända temperaturer och något behagligare ljudnivå. Effektförbrukningen är som väntat lite småskrämmande och tyvärr lider kortet även av märkbar coilwhine vilket kan vara ett problem för vissa användare.
+ Ett av de snabbaste grafikkorten vi testat, god fabriksöverklockning, välbalanserad kylare
– Mycket hög effektförbrukning, märkbart coil whine
Cirkapris vid publiceringsdatum: 5 990 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

 

Gigabyte Radeon R9 290X 4GB
Omdöme från: 2013-12-31
Gigabyte_GTX770_OC_02Gigabyte är nästan ovanligt konservativa med sin Windforce-modell av Radeon R9 290X. En ganska blygsam fabriksöverklockning ger kortet ett smärre övertag mot AMD:s referensmodell men kylaren är åtminstone effektiv nog att undvika prestandaförluster på grund av höga temperaturer. Kylaren är dock fortfarande relativt högljudd och vi hade hellre sett en något mindre aggressiv fläktprofil eller alternativa profiler som på Asus-modell. Effektförbrukningen är som väntat massiv men överklockningspotentialen på GPU är åtminstone bättre än vi sett på övriga R9 290X-modeller.

+ Kraftfull GPU med god basprestanda
– Ganska högljudd kylare, hög effektförbrukning

Cirkapris vid publiceringsdatum: 4 990 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

MSI Geforce GTX 770 Gaming 2GB
Omdöme från: 2013-12-31
MSI väljer att satsa på en ganska hög basfrekvens för sin Gaming-modell men boost-frekvensen är något mer återhållsam och gör att kortets prestanda hamnar i mittskiktet för våra GTX 770-modeller. Överklockningspotentialen är däremot mycket goda och som vanligt kan vi bara ösa lovord över MSI:s Twinfrozr-kylare. Förutom att vara relativt kompakt ger kylaren riktigt imponerande låg ljudnivå och gör kortet till ett av de tystaste vi testat i prestandaklassen. Temperaturen är något högre men klart godkänd och signalerar snarare på en välbalanserad fläktkurva än något annat. Även prissättningen ser bra ut för MSI:s del.
+ Riktigt välbalanserad kylare med imponerande låg ljudnivå, tre klockprofiler
– Något högre temperaturer än konkurrenterna
Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 700 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

MSI Geforce GTX 770 Lightning 2GB
Omdöme från: 2013-12-31
MSI_GTX770_Lightning_02Som ett av de kraftfullaste GTX 770-korten på marknaden är Lightningmodellen av GTX 770 ett kraftpaket. En riktigt fin fabriksöverklockning och som väntat goda överklockningspotential kompletteras av funktionalitet som kan användas av riktiga entusiaster med LN2-bios och mätpunkter för spänningar direkt på kortet. Kylaren får tampas med betydligt högre effektförbrukning men klarar detta galant med imponerande låga temperaturer och fortfarande riktigt fin ljudnivå. Det påkostade kretskortet ger dock ett kännbart prispåslag.

+ Hög fabriksöverklockning, väl förberett för extrema överklockare, riktigt effektiv kylare
– Högre effektförbrukning än konkurrenterna, något högre prislapp

Cirkapris vid publiceringsdatum: 3 090 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

MSI Geforce GTX 780 Gaming 3GB
Omdöme från: 2013-12-31
MSI_GTX780_Gaming_02MSI satsar sällan på maximal fabriksöverklockning med sina Gaming-modeller och inte så heller med deras GTX 780-variant. Men redan i sitt Gaming-läge hänger man bra med och slår vi över till OC-profilen bör kortet vara med i toppstriden. Överklockningspotentialen är godkänd och effektförbrukningen lika så. Men det är när vi kikar på grafikkortets kylare som det blir riktigt roligt. Kortet är inte bara det tystaste GTX 780-kort vi testat, det är det tystaste prestandakortet i hela vår jämförelse. Detta trots en låg temperatur och mycket god prestanda.
+ Tystaste grafikkortet i testet, tre klockprofiler, relativt kompakt (269mm)
– Inga direkta
Cirkapris vid publiceringsdatum: 4 190 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

MSI Geforce GTX 780 Lightning 3GB
Omdöme från: 2013-12-31
MSI_GTX780_Lightning_02MSI har goda relationer med överklockare världen över. Vilket är ganska förståligt när vi ser deras Lightningmodeller där GTX 780-varianten för närvarande är den värsta av de alla. En hög fabriksöverklockning gör kortet till ett av de snabbaste i klassen redan från butikshyllan och den minst sagt massiva grafikkortskylaren är redo även för de mer extrema varianterna av överklockning. Effektförbrukningen skenar dock iväg rejält vilket även får konsekvensen att ljudnivå och temperaturer stiger något. Överklockningspotentialen på GPU är imponerande och medan vi hade otur med minneskretsarna på vårt testexemplar är detta ett kort som lär uppskattas av den seriöse överklockaren.

+ Rejäl fabriksöverklockning och god basprestanda, mycket fin överklockningspotantial, mätpunkter för spänning, LN2-bios och LN2-backplate för extremkylning
– Massiv kylare tar upp tre expansionsplatser, saftig effektförbrukning, något dyrare än andra GTX 780-kort

Cirkapris vid publiceringsdatum: 4 690 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

MSI Geforce GTX 780 Ti Gaming 3GB
Omdöme från: 2013-12-31
MSI_Geforce_GTX_780_Ti_Gaming_002MSI har ingen anledning att bryta sitt vinnande koncept och Gaming-modellen av värstingkortet GTX 780 Ti är ytterligare ett bevis på detta. Kortet är ett av de snabbaste vi testat och har förutom en fin fabriksöverklockning även ytterligare överklockningspotential att hämta av. Trots att kortet är sällsynt effektslukande ger den fenomenala Twinfrozr-kylaren riktigt överkomliga temperaturer och rent ut sagt imponerande ljudnivå. Priset är däremot saftigt, men smakar det så kostar det.
+ Ett av de snabbaste grafikkorten på marknaden, Grymt effektiv och välbalanserad kylare, förhållandevis kompakt (266mm)
– Hög prislapp, mycket hög effektförbrukning
Cirkapris vid publiceringsdatum: 6 200 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

 

Palit Geforce GTX 780 Ti Jetstream 3GB
Omdöme från: 2013-12-31
MSI_Geforce_GTX_780_Ti_Gaming_002Palit var snabba ur startblocken när Nvidia lanserade GTX 780 Ti och deras Jetstream-modell står även ut från mängden. Fabriksöverklockningen är gedigen men räcker inte riktigt ända fram för att hota konkurrenterna i klassen. Kortet är trots allt ett av de kraftfullaste på hela marknaden. Med en extrem effektförbrukning och en allt för aggressiv fläktkurva är däremot kortet onödigt högljutt. Med en bättre balanserad fläktprofil hade kortet varit klart intressant som “budgetalternativ” i GTX 780 Ti-segmentet.

+ Ett av de snabbaste grafikkorten på marknaden, Låg arbetstemperatur
– Onödigt högljudd kylare, tar upp tre expansionsplatser, extrem effektförbrukning

Cirkapris vid publiceringsdatum: 5 990 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

 

PNY Geforce GTX 770 XLR8 Enthusiast Edition
Omdöme från: 2013-12-31
MSI_Geforce_GTX_780_Ti_Gaming_002PNY går från att vara en typisk leverantör av referensdesigner till att slå till med det mest extremt klockade GTX 770-kortet vi testat. Fabriksöverklockningen är imponerande och gör kortet till det snabbaste i klassen med prestanda som nästan når upp till Nvidias referensdesign av GTX 780. Med något högre effektförbrukning får kylaren kämpa något men ligger trots allt på godkända temperaturer och ljudnivå, om än inte i klass med de bästa konkurrenterna. Överklockningspotentialen är också imponerande men tyvärr lider kortet av coil whine och får även en något högre prislapp än många av sina konkurrenter.
+ Det snabbaste GTX 770-kortet vi testat med imponerande fabriksöverklockning, god överklockningspotential
– Coil whine, något högre prislapp än konkurrenterna
Cirkapris vid publiceringsdatum: 3 000 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

 

PNY Geforce GTX 780 XLR8 Enthusiast Edition
Omdöme från: 2013-12-31
MSI_Geforce_GTX_780_Ti_Gaming_002PNY lägger inga fingrar emellan med sina entusiastmodeller och GTX 780-varianten är den högst klockade i hela testet. Tyvärr är kortet något av ett antiklimax där prestandan inte lever upp till de specificerade frekvenserna utan placerar kortet i mellanskiktet av våra GTX 780-modeller. Prislappen springer också iväg något medan den rejält tilltagna kylaren har en riktigt aggressiv fläktkurva. Temperaturerna är i världsklass och även om ljudnivån är fullt godkänd kunde den varit betydligt lägre. Dessvärre lider kortet även av märkbar coil whine i vårt testssytem.

+ Imponerande fabriksöverklockning, Riktigt låg temperatur
– Coil whine, väldigt lång kylare (300mm), något högre pris än konkurrerande lösningar

Cirkapris vid publiceringsdatum: 4 600 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

 

Sapphire Radeon R9 280X 3GB Toxic
Omdöme från: 2013-12-31
MSI_Geforce_GTX_780_Ti_Gaming_002Sapphire har trimmat AMD:s gamla trotjänare Tahiti XTX till bristningsgränsen med sin Toxic-modell. En rejäl fabriksöverklockning på både GPU och minne ger mycket prestanda för pengarna. Den lite väl långa kylaren håller kortet imponerande svalt men tyvärr på bekostnad av onödigt hög ljudnivå och Sapphire visar tyvärr återigen att man har problem att balansera sina fläktprofiler. Tyvärr lider kortet även av coil whine. För den som själv vågar styra över fläktprofilen finns det dock gott om kylningskapacitet att ta av.
+ Rejäl fabriksöverklockning, Låga temperaturer, medföljer HDMI-kabel och fler adaptrar
– Extremt långt kort (307mm), Högljutt, coil whine
Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 770 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

 

XFX Radeon R9 280X Black Edition
Omdöme från: 2013-12-31
MSI_Geforce_GTX_780_Ti_Gaming_002XFX levererar ett av de mest stilrena grafikkorten i denna jämförelse. Med en ganska återhållsam fabriksöverklockning får kortet svårt att hänga med i flera av våra tester men ger god prestanda för pengarna i vissa titlar där Battlefield 4 är det mest uppenbara exemplet. Kylaren är inte bara stilren, den levererar även mycket fina temperaturer. Tyvärr kunde även XFX varit lite mindre aggressiva med sin fläktkurva då ljudnivån om inte påfrestande är onödigt hög med tanke på kylarens kapacitet.

+ Låg temperaturer, Hyfsad överklockningspotantial
– Något snål fabriksöverklockning

Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 790 kronor (Lägst på prisjakt.se

)

 

Contents

Subscribe
Notifiera vid
24 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Flyfisherman
10 Årtal sedan

Det var bra att ni gjorde en sammanställd artikel inom detta segment också, det behövdes.

Det som blir intressant framöver är när fler 3:e partstillverkare kommer ut med sina egna kretskorts och kyllösningar jämfört med vissa av grafiktillverkarnas (AMD och nVidia) senaste referenskort och hur dessa då presterar mot varandra.

Jag önskar Er på NH ett Gott Nytt År och God fortsättning på det nya Året och ser naturligtvis fram emot nya spännande och intressanta nyheter, artiklar och tester.

Mvh 🙂

zapp
10 Årtal sedan

Asus DC2 kortet drar mindre i load än MSI 780Ti. Ändå får Asus-kortet minus i protokollet för “massiv effektutveckling”. Hur går det ihop?

Marquzz
10 Årtal sedan

Saknar information om hur många “kortplatser” som Gigabyte och Asus 290X tar upp. Gigabytekortet ser ju ut att ta två, men det är väldigt svårt att avgöra hur många som Asuskortet tar upp om man bara kollar på bilderna.

Detta är en ganska viktig information, särskilt om man har ett mATX-moderkort och vill köra SLI/Crossfire.

Mean Machine
Mean Machine
10 Årtal sedan

Det är så vackert att man nästan önskar att man vore kvar på MSI. Nästan. 😀

xemacs
10 Årtal sedan

I vilken butik lyckades ni hitta detta pris? 😮

Gigabyte Geforce GTX 780 Ti OC 3GB
Cirkapris vid publiceringsdatum: 2 790 kronor

Hybriz
10 Årtal sedan

“Nu tar vi en titt på hur de olika deltagarna hanterar en ytterligare överklockning och hur frekvensökningen skalar i spelsessioner.”

Har jag missat nåt eller var är mätningarna från spelsessionerna med de överklockade korten? Ser inga grafer på spel på sida 37.

Tripptrapptrull
Tripptrapptrull
10 Årtal sedan

Kanske en skitanmärkning men i beskrivning av spelet Sleeping dogs beskrivs spelet som att “Kombinera Aliens och Predator genren så har man en science fiction-titel när den är som allra bäst?”
Beskrivningen kanske inte riktigt stämmer, eller?

Alltid kul att läsa dessa överambitiösa grafiktester. Tyvär kommer jag nog aldrig att lägga upp till 3 000 kronor och mer på ett grafikkort. Jag brukar se vad man får för cirka 2 000 och nöja mig med det. Men kul läsning är det i alla fall, och så kan man ju drömma lite…. om 4k och och ultra inställningar med mera

McKinley
10 Årtal sedan

Jag ska inte vara den som är den men efter mina studier i Mexiko när jag återvänder till USA, skall jag fan i mig köpa ett MSI GeForce GTX 780 Ti Gaming.
Kostar tusenlappen mindre här i staterna 🙂

Hatten av till NHW för årets första och bästa jämförelse.

Kuvion
10 Årtal sedan

Har ni någon info om när msi radeon 290 gaming kan tänkas dyka upp i butik? Den kylaren verkar ju riktigt trevlig 🙂

ME4ME
10 Årtal sedan

Mycket bra recension 🙂

Nils Axelsson
Nils Axelsson
10 Årtal sedan

Kollade igenom speltesterna och ni verkar ha lagt Crysis 3 testresultaten både under Crysis 3 och även under Hitman: Absolution. Åtminstone säger bilderna det, och resultaten är exakt samma 😛

Jesperdd
Jesperdd
10 Årtal sedan

“Battlefield 4 är tyngre optimerat för AMD:s grafikarmada, och det märks tydligt i testet. R9 290X från Asus toppar listan i både 1 920 x 1 080 och i 2 560 x 1 440,”

är jag blind eller är det inte 780 som toppar båda listorna? :S

Bokalle
Bokalle
10 Årtal sedan

Det står “Speltest: Skyrim (DX9)” i menyn, men i testerna står det (DX11)?

Bosse2
Bosse2
10 Årtal sedan

Varför har ni inte med vilken temperatur ni har i rummet i era tester?

deki
deki
10 Årtal sedan

Var tog tävlingen vägen då >

SisU303
9 Årtal sedan

Hej,

Jag uppskattar verkligen era guider, när kommer det en uppdatering på grafikkortsmarknaden?

MVH

SisU

dmarte
dmarte
9 Årtal sedan

Jag undrar hur det funkar när man kör med dubbla grafikkort (SLI för min del)? kan man kanske förvänta sig en 50% ökning av fps för att få någon sorts jämförelse av ett set dubbla gamla kort vs ett ensamt nytt kort?

Med detta så är min kommentar till era guider: jättebra att läsa och intressant! Skulle även vilja se jämförelser med några dubbla uppsättningar för att se FPS skillnaden.

TF
TF
9 Årtal sedan

Saknar Amd R9 390 samt 390x och fury?? ser ut som ni favoriserar Nvidia?