Sponsrat – Denna artikel presenteras av Philips Hue
Öka partystämningen med ljud och ljus i symbios utan sladdar och krångel. Så synkar du dina Hue-lampor med Spotify!

Att dansa till neon är något vi alla vill göra när andan faller på – i alla fall vi som minns 80-talet. För några år sedan lanserade Philips Hue sina första White and color ambiance-lampor som möjliggjorde disco i hemmet på varierande vis. Till exempel via telefonens mikrofon eller att installera Hue Sync på datorn. Nu spolar vi fram till 2022 och med det är Spotify integrerat rakt in i Hue-appen.

Det betyder att du kan spela vilken musik du vill samtidigt som dina Hue-lampor anpassar sig efter musiken. Det påverkas inte heller av övrigt ljud i rummet som prat, hushållsmaskiner eller en oförstående grannes frenetiska bankande i vägen.

Philips Hue Gradient Light Strip Base 2m passar bra under tv-bänken

Enfärgs- eller flerfärgssynkronisering

De flesta Hue-enheter visar en färg åt gången men växlar blixtsnabbt i takt med musiken. Men nu finns nya Hue Gradient Lightstrip som kan visa flera färger samtidigt. Det skapar ännu trevligare ljuseffekter och som alla vet – mer färg, mer disco. Och disco är något det aldrig kan bli för mycket av.

Hue Gradient Lightstrip finns i 2 meters basversion och sedan kan den förlängas 1 meter åt gången upp till 10 meter.

Nya Hue Signe kan även den visa fler färger samtidigt

Sköt allt i en och samma app

Om du tidigare använt Hue Play HDMI Sync Box eller mjukvaran Hue Sync till din dator så känner du till appen Hue Sync. Det är den som får synkroniseringen att fungera och fram tills nyligen behövdes också den för att definiera underhållningsområden. Det vill säga vilka av våra lampor som skall synkronisera med vad. Men med Spotify-synkronisering hanteras det i din vanliga Hue-app inklusive skapandes av underhållningsområden.

Du kan sömlöst växla mellan olika typer av synkronisera direkt från Hue-appen och väljer du till exempel Hue Play HDMI Sync box byter din telefon till Hue Sync-appen automatiskt, eller hänvisar dig att ladda hem den om du inte redan har den installerad.

Så kommunicerar Spotify med Hue Sync
Istället för att använda telefonens mikrofon är Hue ihopkopplat med Spotify på metadatanivå och skapar ett anpassat ljusskript som – kombinerat med dina egna inställningar – skapar en ljusupplevelse baserat på tempo, humör och naturligtvis vilken typ av låt. Detta utan att någon extra hård- eller mjukvara behövs.

Så kommer du igång

  1. Börja med att starta Hue-appen på din telefon och välj Synkronisera och sedan Kom igång.

  2. Välj Spotify-konto. Du blir uppmanad att logga in med ditt Hue-konto.

  3. Därefter med ditt Spotify-konto och slutligen måste du godkänna att Spotify och Hue får dela information med varandra.

  4. Nu får du frågan om du vill använda ett existerande underhållningsområde eller skapa nytt. Vi skapar ett nytt och döper det till något passande.

  5. Välj vilket eller vilka rum som dina lampor befinner sig i. Du kan välja upp till 10 lampor för varje underhållningssområde.

  6. Tryck nästa och avsluta med att berätta om var dina lampor befinner sig i rummet samt vilken höjd – lamporna blinkar till när du markerar dem så du vet vilken som är vad. När allt är på plats trycker du klar och sedan kan du påbörja synkroniseringen via knappen med en blå cirkel.

  7. Utöver att du märker att lamporna reagerar på musiken så ändras nu den blåa cirkeln till att visa fler färger. Här kan du sedan välja stil, styrka, ljusstyrka och färger.

Philips Hue har en rad lampor, armaturer och LED-strips. Tänk dock på att du måste välja varianter med RGB-stöd (White and color ambiance) för att synkronisera musiken. På Philips Hues hemsida går det att välja att endast visa lampor som stöder RGB genom att klicka i “Färgat ljus” i filtret, eller så använder denna direktlänk.

Kom igång med smart belysning hemma

Läs gärna mer om hur du kan förenkla och förgylla din vardag med smart belysning i våra tidigare artiklar. Om du inte redan har Philips Hue-belysning hemma idag så finns här en rad olika startpaket som gör det enkelt för dig att komma igång med belysning som du enkelt kan synkronisera med Spotify.

Missa inte tidigare artiklar från Philips Hue!

Denna samt artiklarna ovan är skapad av teknikskribenter hos Coore på uppdrag av Philips Hue – för marknadsföring som är mer än bara reklam.

Sponsrat – Denna artikel presenteras av Philips Hue
Subscribe
Notifiera vid
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments