Testresultat: Robocopy
Robocopy är ett annat test som vi har kört länge. Här fokuserar vi på en enhets sekventiella prestanda. Vi har totalt sju stycken olika robocopy-test. Två använder sig av stora ISO-filer, två av medelstora MP3/FLAC-filer och två använder sig av små filer som är allt ifrån HTML-filer till DLL-filer.
I första testet tar vi testfilerna från Large- och Medium-testerna och gör bara en kopia på dem. På det sättet får den testade enheten både läsa och skriva samtidigt. I de nästkommande sex testerna testar vi läs- och skrivprestanda separat från varandra.
Vårt Robocopy-test skiljer sig en del från de IOMeter-tester vi tittade på innan. I IOMeter skriver/läser vi data under tre minuter. Det betyder att ju snabbare enheten är, desto mer data kan skrivas/läsas under de tre minuterna. I Robocopy har vi istället ett mer realistiskt scenario där vi har ett gäng filer som ska flyttas. Det betyder att dessa resultat ofta hamnar inom SLC-cachen för enheten, så vida cachen är tillräckligt stor. Här syns det tydligt att SLC-cachen är tillräckligt stor för att prestandan hos Adatas enheter ska hålla sig på en riktigt hög nivå. SX8200 Pro är i toppen tillsammans med de snabbaste enheterna vi testat, Samsung 970 och WD Black 2018. SX6000 Pro är också bra med och är snabbare än flera av förra årets toppmodeller baserade på Phison E7.
Tittar vi på resten av våra Robocopy-tester så är mönstret ganska tydligt. SX6000 Pro presterar helt okej men tappar i läs-testerna. Det är troligtvis på grund av att enheten endast har två PCI-express-banor att använda. SX8200 Pro presterar dock som bäst vid läsning och visar upp mäktigt bra läsprestanda. Skrivning är lite jobbigare men även där hänger enheten med bra.