Testmontering

Ett chassi är till för att montera komponenter, och då är det viktigt att det går smidigt och utan några irritationsmoment. Så vi gav oss på att en testmontering i Mission SG 3.5 Tempered Glass för att reda ut hur användarvänligt chassit är.

Simpel moderkortsmontering

Distanser till moderkortet sitter redan installerat för ett vanligt ATX moderkort, vill du installera den större E-ATX varianten så behöver du skruva dit tre ytterligare distanser som ingår i tillbehörs kittet. Alla hål för distanserna är markerade med en bokstav så du lätt ska hitta vilka som du behöver använda.

CPU-kylare – vatten eller luft

Tack vare ett stort och tilltaget hål i moderkortsplåten så går det alldeles utmärkt att montera kylaren efter att du skruvat fast moderkortet i chassit.

Vi valde att köra på luft i vårt system och monterade en Noctua NH-D15S, vilket är en stor luftkylare med en höjd på 160 mm, och detta fick plats utan problem. Vid användning av vattenkylning så går det att placera upp till antingen en 360- eller en 280-millimetersradiator i toppen om du skulle vilja använda en AiO vattenkylningslösning.

Lagring

När det kommer till Lagring så bjuder chassit på en hel del olika val. Totalt kan man ha 6 lagringsenheter: tre stycken 3.5 tum och tre 2.5 tum.

Tittar vi på buren i botten av chassit så är detta simpelt du behöver inte några skruvar för dem två slädarna, vill du ha en tredje så kommer du behöva använda fyra skruvar för att fästa den i botten av chassit.

Kollar vi närmare på de tre 2,5-tumsplatserna så hittar vi tre stycken vaggor som sitter på baksidan av moderkortsplåten. Vaggorna skruvas lätt loss med en tumskruv vardera och 2,5-tumsenheterna skruvas fast med fyra skruvar. Värt att tänka på är att vaggorna sitter väldigt tajt mot moderkortsplåten och vissa strömkablar kan vara svåra att få dit.

Nätaggregat

Nätaggregatet placeras i botten av chassit med fläkten fördelaktigt vänd nedåt så att det kan få in frisk luft. Att få in nätaggregatet i chassit va lite små trångt och det är näst intill omöjligt att koppla in fler kablar om ditt nätaggregat är modulärt tack vare hårddiskburen. Med fyra skruvar fäster du nätaggregatet i bakkant. För att minska vibrationer så står agget även på fyra gummerade stolpar.

Smidig kabeldragning

Genom att lägga lite betänketid på kabeldragningen innan du installerar nätaggregatet och till exempel grafikkort så går det att få riktigt snyggt och städat både på baksidan och framsidan.

Som vi nämnde på föregående sida så finns det en hög med möjlighet till att fästa kablar både med de tre inkluderade kardborrebanden och öglorna för buntband. Alla hål för kabeldragningen sitter där du kan förvänta dig att dem skall vara för att slippa ha onödigt långa kablar bland komponenterna.

Användarvänligt

Som vanligt lade vi inte mer än dryga timmen på att bygga en dator i chassit och det var gott om tid för att få till ett snyggt bygge. Man skulle kunna argumentera att vi har gjort detta många gånger och fått in en rutin, vilket säkert stämmer. Men vi känner oss säkra på att även en som inte byggt lika många datorer skulle kunna lyckas bra, på kort tid, med lite för tanke och planering. Netonnet har även inkluderat en manual med färgbilder och en komplett guide till hur du ska installera dina komponenter, något som inte är så vanligt att chassi tillverkare lägger tid på.

Subscribe
Notifiera vid
10 Comments
äldsta
senaste flest röster
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas Jewerén
7 Årtal sedan

Verkar vara ett Solleron SR-630GG, Hoppas att de tar in deras kub, SR-555GG också.

XeroXero
7 Årtal sedan

Hej Tack för en noggrann genomgång och generellt en bra artikel. Såg några språkliga grejjer som du kanske vill ändra. Försökte hitta en möjlighet att maila detta till dig personligen men hittade inget. Du kan ta bort denna kommetaren när du läst den. OK, nu har jag inte korekturläst supernoga men detta var vad som stack ut när jag läste ingenom texten: Alla “dem” ska bytas till “de” förutom i “Är du en av dem” på sidan 2 På sidan 4 “Att få in nätaggregatet i chassit va lite små trångt” borde vara “Att få in nätaggregatet i chassit var… Läs hela »

XeroXero
7 Årtal sedan
Reply to  XeroXero

Såg att min egen kommentar behöver lite korrektur också 🙂

Morkul
7 Årtal sedan
Reply to  XeroXero

Seriöst? Ska du tillrättavisa angående de och dem så se till att gör det korrekt. Ja det är fel på vissa ställen men långt ifrån alla dem ska bytas ut med de.

Enkelt tips angående de och dem ‘r att använda jag/mig som exempel i meningen. Många har betydligt lättare att avgöra jag/mig en de/dem. Om en mening fungerar med jag så är det de som ska användas och tvärtom.

XeroXero
7 Årtal sedan
Reply to  Morkul

Var menar du att “dem” är korrekt förutom undantaget jag själv tog upp?

XeroXero
7 Årtal sedan
Reply to  Morkul

Serriöst Morkul, ska du tillrättavisa någon som kommer med korrigeringsförslag så kanske du borde se till att göra det korrekt – det är liksom en ny nivå av fail. Så jag upprepar: Var menar du att “dem” är korrekt förutom undantaget jag själv tog upp?
Ditt enkla tips är faktiskt inte så enkelt heller, väldigt många blandar ihop jag och mej också.
Till Nordic Hardware – kanske skulle ni införa en korrigeringsförslagsknapp/länk till era artiklar eller en möjlighet att maila direkt till artikelförfattaren så vi slipper sådant här tjafs i kommentarsfältet.

XeroXero
7 Årtal sedan
Reply to  Patrik Blom

Jag är helt ok med det. Det var inte menat som negativ kritik utan som förslag till förbättringar. Vi gör ju alla fel ibland och då är det bra om vi kan få hjälp.

7 Årtal sedan

samma chassi som Rosewill Cullinan