Corsair står återigen med ett nytt chass i vårt testlabb, men inte vilket som helst utan det efterlängtade Corsair 900D ”Godzilla”. Siktet är inställt på de mest krävande av entusiaster och gamers med plats för dubbla nätaggregat, flera radiatorer och stora komponenter – kort och gott en riktig gigant till datorlåda.

– Ta mig direkt till sammanfattningen –

År 2009 steg Corsair in för första gången på chassimarknaden när dom lanserade sitt Obisidan 800D. Syftet med 800D var att tillfredställa entusiaster i flexibilitet, plats för de extremaste komponenterna och även ordentlig vattenkylning.

Nu år 2013 höjer Corsair ribban ytterliggare och lanserar en uppdaterad version på alla sätt och vis, Obsidian 900D. 900D bygger vidare i samma stil som 800D, enorma utrymmen för komponenter, många platser för radiatorer och gott om hårddiskplatser. När det kommer till vattenkylning har Corsair tagit det ett steg längre och gjort plats för 4(!) stora radiatorer. För att visa att man har lagt ribban högt så finns det även plats för dubbla nätaggregat för den som sitter på riktiga krav när det gäller strömförsörjning.

Corsair tar också storleken på chassit till en ny nivå och 900D är en bjässe som väger in på hela 18,6 kilogram och mäter 65 centimeter på höjden. Konstruktionsmässigt består chassit till största delen av aluminium med ett stort fönster i plexiglas på den ena sidopanelen.

900Dpressbild1

Specifikationer
Formfaktor ATX, Micro-ATX, Mini-ITX, e-ATX, HTPX
Fläktplatser 3 x 120 mm (front) inkluderade
4 x 120 mm (topp)
1 x 120 mm/140 mm (bak) inkluderad
4 x 120 mm (höger sida)
4 x 120 mm (vänster sida)
Optiska Enheter 4
Hårddiskplatser 9 x 3.5″/2.5″ varav 3 stycken är hot-swapable
Frontpanelsanslutningar 2 x USB 3.0
4 x USB 2.0
Audio In/Ut
Expansionsplatser 10
Maxlängd på grafikkort 550 mm (utan/ovanför hårddiskbur)
430 mm
Maxhöjd på CPU-kylare 200 mm
Mått 655 mm (H) x 251 mm (B) x 694 mm (D)
Vikt 18,6 kg
Lägstapris på prisjakt.se

 

Det är nu dags att kika närmare på det största datorchassi som hittat in i testlabbet hittills, vi börjar med utsidan och design.

6
Leave a Reply

Please Login to comment
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
KoboMarquzzAnders NilssonxTQCarl Holmberg Recent comment authors
  Subscribe  
senaste äldsta flest röster
Notifiera vid
-Tjalve-
Gäst
-Tjalve-

Denna gigant… bland giganter!

Carl Holmberg
Gäst
Carl Holmberg

Funderar på om man skulle göra ett projekt av att köpa ett 900D och fysiskt placera in ett mindre mATX/mITX-chassi i det.

xTQ
Medlem
xTQ

Lustigt att Sweclockers och NH publicerar recension på samma chassi nästan samtidigt. Kul att se att ni noterat i princip samma svagheter och styrkor.

Däremot ser jag att NH påpekar mindre plats mellan nätagg och baksidan, något som Sweclockers inte nämnde.

Kan det bero på nätagg eller utrustningen kanske?

Marquzz
Medlem
Marquzz

Skulle vilja ha detta och en fet vattenkylning för allt, men jag tror inte frun i huset skulle bli så glad 😉

Kobo
Gäst
Kobo

Anledningen till avsaknaden av fläktkontoller förklarar Corsair med att de dels inte vill sätta in ngt som användaren ändå skulle byta ut mot en egen variant och dels med att de vill hålla priset nere för chassit.

Valmöjligheter är alltid bra, så att tvinga på mig en fläktkontroller som jag inte vill ha och därmed höja priset är värdelöst, så att det skulle vara en nackdel att det saknas fläktkontoller är diskuterbart.