Mobiltillverkaren Huawei ger sig in på laptopmarknaden med fokus på stilren design och mobilitet. Vi har testat den ultraportabla datorn Huawei Matebook X.

Den här artikeln är en del av Svenska laptopguiden, vårt löpande test av bärbara datorer. Där hittar du alltid våra aktuella rekommendationer, länkar till alla våra bärbara datortester och andra relaterade artiklar.

Tämligen nya i laptopbranschen är den kinesiska elektronikjätten Huawei som med sin Matebook X vill visa att de kan mer än mobiltelefoner. Huawei Matebook X är en 13-tums ultraportabel notebook med fokus på design och mobilitet i ett format mindre än ett A4-ark.

Designspråket hos Matebook X talar sitt tydliga språk med ett chassi av aluminium, minimala skärmkanter, och ett spillskyddat tangentbord. Så med dessa egenskaper vill Huawei komma in i konkurrensen som ett alternativ för dig som söker en liten och nätt dator som alltid kan följa med utan att tumma på prestanda, användande och skärm.

Det finns många ultraportabla alternativ på marknaden så låt oss ta en närmare titt på hur väl Huawei lyckats med sin uppstickare och om den står pall för sitt ändamål.

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notifiera vid